Ναυμαχία στη Βουλή για τα υποβρύχια: Απειλεί με αποκαλύψεις ο Βενιζέλος - iefimerida.gr

Ναυμαχία στη Βουλή για τα υποβρύχια: Απειλεί με αποκαλύψεις ο Βενιζέλος

Ναυμαχία στη Βουλή για τα υποβρύχια: Απειλεί με αποκαλύψεις ο Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επρεπε να ανέβουν στο βήμα της Βουλής οι Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος για να ανέβουν τελικά οι τόνοι στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια. Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Βενιζέλος «δείχνει στάση ενοχής», ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός. «δεν έχει το θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο του, αφήνοντας τον έρμαιο».Στη συνέχεια υποστήριξε «έχουμε χρέος να καθαρίσουμε την καταχνιά, την γκρίζα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πολιτική ζωή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το παν για να αποδοθούν ευθύνες. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Χαρακτήρισε το θέμα των υποβρυχίων «σκανδαλώδη υπόθεση» και έκανε λόγο για «σκοτεινά σημεία» και για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση.
«Δεν μπορείτε να κρύψετε τέσσερα υποβρύχια κάτω από το χαλί. Που πήγαν τα 250 εκατ. και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία. Αυτό είναι «colpo grosso». Σταματήστε να το παίζετε «Πόντιοι Πιλάτοι».

«Παρά τα δισ. ευρώ που έχουν εκταμιευτεί, τα υποβρύχια σκουριάζουν στη στεριά» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται «να συσκοτιστεί με κραυγές μια σκανδαλώδης υπόθεση που ξεκίνησε το 2000 και κορυφώθηκε το 2010 με ευθύνη και υπογραφές των υπουργών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου».

Βενιζέλος: Συκοφαντίες όσα λένε Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ

Για συκοφαντίες εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν θέλουν την σταθερότητα. Και τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τις ανακρίβειες, τις συκοφαντίες και χυδαιότητες πάνω στις οποίες στηρίζεται η πολιτική του παρουσία τους τελευταίους μήνες».

Στη συνέχεια ο κ.Βενιζέλος φρόντισε να τονίσει πως είναι λάθος η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κύκλος, αλλά ο εγγυητής της κυβέρνησης, ενώ απείλησε πως θα πει και ονόματα και αναφέρθηκε στο όνομα του Γιάννη Ταφύλλη, του μέλους της γραμματείας του τμήματος εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «Ήρθε η ώρα εσείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μάθετε τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα σας» και πρόσθεσε ότι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των υποβρυχίων είναι μία «υστερική εμμονή» της αντιπολίτευσης που έρχεται με καθυστέρηση περίπου 3 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ