Ιντερνετικά αναλφάβητοι οι Ελληνες -Ενας στους τρεις δεν έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο - iefimerida.gr

Ιντερνετικά αναλφάβητοι οι Ελληνες -Ενας στους τρεις δεν έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο

Ιντερνετικά αναλφάβητοι οι Ελληνες -Ενας στους τρεις δεν έχει χρησιμοποιήσει το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ουραγός στη χρήση του internet είναι η Ελλάδα , καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Eurostat, περίπου ένας στους τρεις ή και περισσότερο των ατόμων σε Ρουμανία (42%), Βουλγαρία (41%), Ελλάδα (36%), Ιταλία (34%), Πορτογαλία (33%), Κύπρο (32%) και Πολωνία (32%) δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.Στην ΕΕ των «28», το 79% των νοικοκυριών είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο το 2013 και το 76% είχε ευρυζωνική σύνδεση στο internet, σε σύγκριση με 55% και 42% αντίστοιχα το 2007.
Για τα περισσότερα άτομα η χρήση του διαδικτύου έχει γίνει μια τακτική δραστηριότητα, με το 62% των ατόμων να το χρησιμοποιούν κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα και ένα επιπλέον 10% τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Από την άλλη, το 21% των πολιτών ανέφεραν ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το internet σε σύγκριση με 37% το 2007.

Όσον αφορά στη χρήση του internet στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το 41% των ατόμων στην ΕΕ έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για συναλλαγές με τις δημόσιες αρχές ή υπηρεσίες το 2013.

Κυρίως για φορολογικές δηλώσεις (44%), αιτήσεις έκδοσης προσωπικών έγγραφων (20%), χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής ασφάλισης (16%), αλλά και εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή πανεπιστήμιο (9%) .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ίντερνετ Έλληνες διαδίκτυο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ