80 νεκροί από πτώση αεροσκάφους στο Μαρόκο - iefimerida.gr

80 νεκροί από πτώση αεροσκάφους στο Μαρόκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

80 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τον τελικό επίσημο απολογισμό όταν αεροσκάφος τύπου C-130 Hercules συνετρίβη στο νότιο Μαρόκο, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό των αρχών.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 80 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί.Το μεταγωγικό πιστεύεται ότι έπεσε σε βουνό περίπου 8 χλμ. από την Γκελμίμ, ενώ ετοιμαζόταν για την προσέγγιση και την προσγείωση. Σύμφωνα με ειδησεογραφικούς ιστοτόπους του Μαρόκου προερχόταν από τη Λααγιούν στη Δυτική Σαχάρα.

Δεκάδες ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ο στρατός άρχισε έρευνα για το δυστύχημα.

Λίγη ώρα νωρίτερα αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του είπε ότι «υπάρχουν πάνω από 30 νεκροί στο αεροσκάφος που μετέφερε 73 άτομα, στην πλειοψηφία τους στρατιωτικούς. Βρέθηκαν μέχρι στιγμής πέντε επιζώντες».

«Το δυστύχημα έγινε σε μια ορεινή περιοχή στην έρημο. Ο απολογισμός των νεκρών υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών τηλεφωνικά.

Το αεροσκάφος χρησιμοποιείτο «για μεταφορά στρατιωτικών αλλά επίσης και των οικογενειών τους», κάτι «διαδεδομένο στη Σαχάρα», είπε ο μαροκινός αξιωματούχος.

«Υπήρχε ομίχλη και οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, αλλά προς τον παρόν, δεν έχουμε επαρκή στοιχεία» για τα αίτια της συντριβής, πρόσθεσε.

Το Lockheed C-130 Hercules είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1950 και είναι από τα πιο διαδεδομένα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη διεθνώς, με περίπου 50 χώρες να το χρησιμοποιούν για πολλαπλούς ρόλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρόκο αεροσκάφος συντριβή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ