Απίστευτο: Βενιζέλος και Τσίπρας κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα για τα υποβρύχια - iefimerida.gr

Απίστευτο: Βενιζέλος και Τσίπρας κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα για τα υποβρύχια

Απίστευτο: Βενιζέλος και Τσίπρας κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι εξυπηρετούν ιδι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η σκληρή κόντρα με βαριές κατηγορίες ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων, αφού σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία θα αποφασιστεί αν θα συσταθεί Εξεταστική για την υπόθεση. Μέχρι τώρα και οι δύο πλευρές εκτόξευαν βαρύτατες κατηγορίες περί εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων χωρίς ωστόσο κανείς από του κυρίους Βενιζέλου και Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένα ονόματα. Χαρακτηριστικές είναι οι ατάκες που έχουν ειπωθεί από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς με τον κ.Βενιζέλος να υποστηρίζει «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί συμβόλαιο του πολιτικού μου θανάτου, αυτό είναι και το ατύχημα του» και τον κ.Τσίπρα κάνει λόγο για «πανικό» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Ποιες είναι οι κατηγορίες που προσάπτει ο Τσίπρας στον Βενιζέλο

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής σχετικά με την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία αναφέρει πως η Επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιζήμια παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις επιζήμιες για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ συμβάσεις Β12/00 και Β21/02, με την επιζήμια για τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. κατάρτιση και υλοποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, την Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW), την ThyssenKrupp Marine Systems AG και την Abu Dhabi Mar LLC (ADM), και τέλος με την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού».

Μάλιστα από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί και δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη από το 2012 που κατηγορούσε τον κ.Βενιζέλο:

«Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η υπόθεση των υποβρυχίων του ΠΝ εμφανίζει όλες εκείνες τις παθογένειες που οδήγησαν στην παρακμή την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Μέσα από τις βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον επιλογές κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων, αλλά και μέσα από την χαρτογράφηση των πληρωμών, είναι αναγκαίο να βρεθεί η λύση, που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των Ναυπηγείων, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, την παράδοση των υποβρυχίων στο ΠΝ και την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας στο σύνολό της».

Διαβάστε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ΕΔΩ

Τι απαντά ο Βενιζέλος στις βολές της Κουμουνδούρου

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι μέσω του προσώπου του επιχειρείται μια ακόμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτόν τον λόγο έχει επιστρατεύσει τα πιο έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη για να υποστηρίξουν τη γραμμή του κόμματος κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Εδώ εκτελείται ένα συμβόλαιο πολιτικού τραυματισμού ή πολιτικού θανάτου. Τα συμβόλαια τα αναθέτουν συμφέροντα τα οποία έχουν θιγεί από την πολιτική μου», είχε πει πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ τόνισε «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί συμβόλαιο του πολιτικού μου θανάτου, αυτό είναι και το ατύχημα του».

Σε non paper της Χαριλάου Τρικούπη που δημοσίευσε το real.gr αναφέρονται τα εξής ερωτήματα, που μεταξύ άλλων θα θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα στη Βουλή προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ