Το πόρισμα της Σκότλαντ Γιαρντ για τις πληροφορίες που θέλουν την Νταϊάνα να δολοφονήθηκε από βρετανικές ειδικές δυνάμεις - iefimerida.gr

Το πόρισμα της Σκότλαντ Γιαρντ για τις πληροφορίες που θέλουν την Νταϊάνα να δολοφονήθηκε από βρετανικές ειδικές δυνάμεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλείνει οριστικά ο φάκελος του θανάτου της πριγκίπισας Νταϊάνα καθώς η Σκότλαντ Γιαρντ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εξέτασε τις πληροφορίες που είχαν διαρεύσει το καλοκαίρι και έκαναν λόγο για εμπλοκή επίλεκτων μελών των Βρετανικών Ειδικών Αεροπορικών δυνάμεων στο θανατηφόρο τροχαίο.

«Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη απόδειξη» που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό αναφέρει η Σκότλαντ Γιαρντ στην ανακοίνωσή της καθώς όπως τονίζει, αφού εξέτασε όλες τις πληροφορίες που έλαβε στις 16 Αυγούστου 2013 για το θάνατο της πριγκίπισσας και του συντρόφου της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, για να διαπιστώσει κατά πόσο ήταν «ορθές και αξιόπιστες», δεν προκύπτει λόγος για να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος του θανάτου της.

Η αστυνομία ουδέποτε διευκρίνισε τι είδους ήταν αυτές οι πληροφορίες, όμως τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν ότι οι "πληροφοριοδότες" κατηγορούσαν τη SAS ότι ευθύνεται για το θάνατο της Νταϊάνας. Σύμφωνα με τη Daily Telegrap, οι εν πληροφορίες που κατηγορούσαν τη SAS ότι ευθύνεται για το θάνατο της Νταϊάνα, ήρθαν στο φως στην πρόσφατη δίκη του Ντάνι Νάιτινγκεϊλ, ενός ελεύθερου σκοπευτή των ειδικών δυνάμεων ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή. Τα πεθερικά ενός άλλου μέλους της SAS, γνωστού μόνο ως «στρατιώτη Ν» και συγκατηγορούμενου του Νάιτινγκεϊλ, διαβεβαίωναν ότι ο πρώην γαμπρός τους είχε εξομολογηθεί στην κόρη τους ότι η μονάδα του «οργάνωσε» το θάνατο της πριγκίπισσας.

Μετά τις έρευνες που έκανε για το θέμα αυτό η βρετανική αστυνομία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη απόδειξη που να στηρίζει αυτήν την κατηγορία και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα να ξανανοίξει η υπόθεση.

Από την πλευρά του ο Σάιμον Μακέι, ο δικηγόρος του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, του πατέρα του Ντόντι, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η Νταϊάνα και ο γιος του δολοφονήθηκαν, έκρινε ότι οι έρευνες της αστυνομίας συνιστούν «την τελευταία προσπάθεια να κουκουλωθεί μια υπόθεση 16 ετών» και βεβαίωσε ότι ο πελάτης του «θα συνεχίσει τον αγώνα του για να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ