Το κράτος δεν αποδίδει στην εφορία τους φόρους που παρακρατεί από τις επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Το κράτος δεν αποδίδει στην εφορία τους φόρους που παρακρατεί από τις επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και αρκετό καιρό, έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής από το υπουργείο Οικονομικών, θεωρώντας, σωστά, τη μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής οικονομίας, την φοροδιαφυγή. Τι γίνεται όμως, όταν το ίδιο το κράτος δεν αποδίδει στην εφορία, φόρους που παρακρατεί;Απίστευτό κι όμως αληθινό! Το κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του στην εφορία μεταφέροντας το βάρος στους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις. Μεθόδευση ή ανοησία; Ως γνωστών, έπειτα από κάθε πληρωμή του Δημοσίου, πρέπει να καταβάλλεται στην εφορία, το ποσό που παρακρατείται ως νόμιμος φόρος. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες «παρακρατούν την παρακράτηση», μεταφέροντας στο TAXIS, την οφειλή στους ίδιους τους επιχειρηματίες. Έτσι, λοιπόν, εμφανίζονται ανεξόφλητες οφειλές για τους επιχειρηματίες στερώντας τους την φορολογική ενημερότητα. Σημειώνεται δε, πως χωρίς φορολογική ενημερότητα, οι επιχειρήσεις, ούτε μπορούν να εκτελέσουν συναλλαγές, ούτε να δανειστούν από το τραπεζικό σύστημα και ούτε, φυσικά, να εισπράξουν από το Δημόσιο αυτά που τους χρωστάει.

Το πιο τραγικό, όπως αναφέρεται, είναι ότι ενώ οι ιδιώτες προσκομίζουν στις εφορίες επίσημα χαρτιά από τους κρατικούς φορείς που πιστοποιούν την αποπληρωμή των οφειλών τους στον ιδιώτη, οι τοπικές ΔΟΥ δεν αναγνωρίζουν ως αξιόπιστο συνομιλητή τον άλλο κρατικό φορέα. Δηλαδή, το ίδιο το κράτος δεν αναγνωρίζει εαυτό του.

Είναι προφανές, πως με αυτές τις μεθοδεύσεις του οικονομικού μηχανισμού της κυβέρνησης, οδηγούνται στο λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία ακόμα περισσότεροι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα. Κι ύστερα σου λένε για ανάσχεση της ύφεσης. Άραγε, με τέτοιες λογιστικές αλχημείες προγραμματίζεται την επιστροφή στην ανάπτυξη, το 2015;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιχειρήσεις εφορία φόροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ