Ντόρα: «Θα φύγω από την πολιτική αν δεν εκλεγώ» - iefimerida.gr

Ντόρα: «Θα φύγω από την πολιτική αν δεν εκλεγώ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική αν δεν εκλεγεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, δημοσιοποίησε σήμερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν πάει κανείς γυρεύοντας να λέει μονίμως είμαι εδώ πέρα. Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι άνθρωποι. Αν πράγματι πιστεύει κανείς ότι δεν χρειάζεσαι σε στέλνει σπίτι σου. Αυτή είναι η αρχή της Δημοκρατίας», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» του ΣΚΑΙ, και επισήμανε πως «τη νομιμοποίηση την έχει μόνο από το λαό».

Παράλληλα, όμως, εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η έκπληξη των εκλογών, ενώ σημείωσε πως τα νούμερα που καταγράφει το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις, είναι χαμηλά καθώς οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να καταγράψουν τη δυναμική του εφόσον χρησιμοποιούν τεχνικές που αφορούν τα υπάρχοντα κόμματα και όχι ένα καινούργιο όπως η Δημοκρατική Συμμαχία.

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό στη βάση προγραμματικών θέσεων και πάντα μετά από εκλογές. Επιπρόσθετα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο αυτή τη στιγμή να επισπεύσει εκλογές αλλά «στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν».

«Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης»

Μιλώντας για την οικονομία, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε θετική χωρίς αμφιβολία την απόφαση της συνόδου κορυφής για την Ελλάδα. Σημείωσε ότι ήταν καθυστερημένη μεν αλλά επιβεβλημένη και εξαιρετικά σημαντική καθώς, όπως είπε, δίνει πλαίσιο σταθερότητας. «Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης. Ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί», υπογράμμισε και την κατηγόρησε πως όχι μόνο δεν κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα αλλά παράλληλα αύξησε και τις δαπάνες.

Για τα ταξί και τα κλειστά επαγγέλματα

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ μίλησε επίσης για την ανάγκη να δημιουργηθεί στο εσωτερικό επενδυτικό περιβάλλον ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ενώ δήλωσε ανοικτά υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και ζήτησε η κυβέρνηση να καλέσει τους ταξιτζήδες σε ξεκάθαρο διάλογο σήμερα.

Παράλληλα, καυτηρίασε τη στάση των ιδιοκτητών ταξί αναφέροντας πως χωρίς αμφιβολία με τη συμπεριφορά τους ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής. «Δεν μπορεί να μη βρεθεί λύση», είπε επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεται ρύθμιση.

«Την κυβέρνηση ποιός θα την οδηγήσει στο αυτόφωρο;

Πριν από λίγο, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμα και ποινές φυλάκισης αντιμετωπίζουν όσοι φορολογούμενοι χρωστάνε πάνω από 5000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή το κράτος χρωστάει δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολίτες και επιχειρήσεις για δεδουλευμένα και αρνείται να τα καταβάλλει.

Την κυβέρνηση λοιπόν ποιός θα την πάει στο αυτόφωρο;

Η «Δημοκρατική Συμμαχία» πιστεύει ότι μόνον ένα στοιχειωδώς συνεπές κράτος μπορεί να έχει το κύρος και τη νομιμοποίηση να απαιτεί συνέπεια απ’ τους πολίτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ