Περισσότερες κατά 17.214 οι απολύσεις από τις προσλήψεις το Νοέμβριο - iefimerida.gr

Περισσότερες κατά 17.214 οι απολύσεις από τις προσλήψεις το Νοέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικό ισοζύγιο παρουσίασαν οι ροές μισθωτής απασχόλησης για δεύτερο συνεχή μήνα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Οι απολύσεις ήταν 17.214 περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν αφορούσαν μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.

Αναφερόμενος στα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για τον εν λόγω μήνα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε, όπως γράφει η Καθημερινή, πως «επιβεβαιώνουν και φαίνεται να παγιώνουν την τάση σταθεροποίησης στην αγορά εργασίας».

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι αν και τα ισοζύγια της μισθωτής απασχόλησης κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών είναι διαχρονικά αρνητικά, λόγω της έντονης εποχικότητας της απασχόλησης στη χώρα μας, οι φετινές απώλειες τόσο του Οκτωβρίου όσο και του Νοεμβρίου είναι οι μικρότερες από το 2008 και μετά. Έτσι, το φετινό ενδεκάμηνο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου 2013 είναι πλεονασματικό για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της κρίσης και, μάλιστα, κατά 113.489 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ