Για την μόνιμη επιστροφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα γράφει ο Guardian, ο οποίος επισημαίνει πως μπορεί «οι Ελληνες που έχουν την δυνατότητα να φύγουν να αποχωρούν κατά κύματα, ωστόσο μετά από 46 χρόνια στην εξορία ο Κωνσταντίνος ο ΙΙ επιστρέφει στην χτυπημένη από την κρίση πατρίδα του».
Σε δημοσίευμα του, ο Guardian επισημαίνει πως «ο εκθρονισμένος μονάρχης ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα μετά την ανατροπή του από την εξουσία από αξιωματικούς του Στρατού το 1967, σοκάρει την Ελλάδα και τους συγγενείς του, επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα όπου γεννήθηκε και πήγε σχολείο». «Αυτός και η Αννα- Μαρία αποφάσισαν να μετακινηθούν εδώ μόνιμα. Ο γιος του πρίγκηπας Νικόλαος και η γυναίκα του πριγκίπισσα Τατιάνα, αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο λίγους μήνες πριν», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα μέλος του μικρού φιλοβασιλικού κύκλου της Ελλάδας.
Στη συνέχεια, η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος εδώ και καιρό νοσταλγούσε την Ελλάδα, ενώ τονίζει πως αντιμετωπίζει διπλό πρόβλημα, καθώς όχι μόνο είναι ανεπιθύμητος στη χώρα του, αλλά έχει και οικονομική στενότητα: Το 1994 υπέστη το ταπεινωτικό χτύπημα να δει τα παλάτια του και τα άλλα βασιλικά κτήματα να απαλλοτριώνονται σε ένα έθνος όπου ο ρεπουμπλικανισμός έχει βαθιές ρίζες. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο ο μονάρχη αναγκάστηκε να καταφύγει στη συνέχεια, έκανε λίγα για να ανακουφίσει την κατάσταση του, όταν πάνω από μια δεκαετία αργότερα, απεφάνθη ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να αποζημιώσει τον Κωνσταντίνο με ένα μικρό τμήμα από τις 320 εκατ. λίρες που αρχικά ζήτησε ως αποζημίωση.
Νωρίτερα αυτό το έτος ωστόσο, ο Κωνσταντίνος στάθηκε τυχερός όταν πούλησε το αρχοντικό του στο Βόρειο Λονδίνο, που ήταν το σπίτι του για τα τελευταία 30 χρόνια, για 9.5 εκατ. λίρες. Αντίθετα, οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα έχουν μειωθεί σε σημείο όπου μπορεί κανείς να αποκτήσει ακίνητη περιουσία με ένα τραγούδι: Εάν θέλει για παράδειγμα ο βασιλιάς μια γκαρσονιέρα, θα πρέπει να ξέρει ότι πωλούνται για μόλις 6.000 ευρώ στο κέντρο της πόλης».
«Από την άποψη αυτή, θεωρήθηκε η καλύτερη στιγμή για την Μεγαλειότητα Του για να επιστρέψει», είπε ένας άλλος φιλοβασιλικός στον Guardian, προσθέτοντας ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έστελνε «κατασκόπους» να ελέγχουν την αγορά ακινήτων με σκοπό την αγορά μιας μόνιμης κατοικίας στο Αθήνα .
Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως «με την Ελλάδα να είναι βυθισμένη στο έκτο συνεχόμενο έτος ύφεσης και με την ανεργίας σε ύψη ρεκόρ, εκτιμάται ότι περίπου 300.000 Ελληνες - η συντριπτική πλειοψηφία επαγγελματίες με υψηλά προσόντα - έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους. Η αντιστροφή της τάσης αυτής από τον Κωνσταντίνο , ο οποίος δεν έχει ακόμη συγχωρεθεί για την υποστήριξη που έδωσε αρχικά στους πραξικοπηματίες - οι κατώτεροι αξιωματικοί του στρατού που έριξαν τη χώρα σε επτά σκληρά χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας - είναι απίθανο να περάσει στα ''ελαφρά'' από την Αριστερά αν και ο ίδιος δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, όωπς δηλώνει».
Ωστόσο κλείνοντας, ο Guardian αναφέρει πως η νεότερη βασιλική γενιά της Ελλάδας φαίνεται πως έχει ξεχάσει τα παλιά, καθώς υποστηρίζει ότι ο Πρίγκηπας Νικόλαος νοικιάζει τώρα το διαμέρισμα της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου, «του αποβιώσαντα σοσιαλιστή ηγέτη που προξένησε τόση πίκρα στον πατέρα του».