Ποια είναι τα 7 ατοπήματα του Κασιδιάρη που δεν αφήνουν αμφιβολία στις Αρχές ότι είναι ναζί - iefimerida.gr

Ποια είναι τα 7 ατοπήματα του Κασιδιάρη που δεν αφήνουν αμφιβολία στις Αρχές ότι είναι ναζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα λόγια και κυρίως τα έργα του Ηλία Κασιδιάρη, είναι αυτά τα οποία δεν αφήνουν καμία υπόνοια στις αρχές για τις ναζιστικές καταβολές του και την ακροδεξιά ιδεολογία του παρά τις συνεχείς διαψεύσεις του, καθώς έχει εμπλακεί σε ουκ ολίγες ενέργειες που απασχολούν την δικαιοσύνη.

Η κατοχή όπλων, οι πυροβολισμοί, οι ρατσιστικές ομιλίες με ξεκάθαρη προτροπή προς βία, οι επιθέσεις του στην Λιάνα Κανέλλη, την Ρένα Δούρου αλλά και σε δημοσιογράφους, η πλαστογράφηση της ταυτότητας του αδερφού του Αλέξανδρου Κασιδιάρη, η ξεκάθαρη ναζιστική του ιδεολογία αλλά και ο ρόλος του ως εκπαιδευτή των μελών της ΧΑ, είναι τα 7 «αμαρτήματα» του χρυσαυγίτη βουλευτή, τα οποία παρουσιάζει το Εθνος:

  • Οπλα

Η διάσημη πλέον καραμπίνα είναι ένα όπλο που πωλείται νόμιμα, ωστόσο στις φωτογραφίες φαίνεται πως ο Κασιδιάρης έχει κάνει παράνομες τροποποιήσεις, με το Εθνος να αναφέρει πως η καραμπίνα φέρει διόπτρα και γεμιστήρα δέκα φυσιγγίων, που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο, ενώ πυροβολεί και μέσα σε αυλή σπιτιού, κάτι που σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή.

  • Ρατσιστικές ομιλίες-προτροπή στη βία

Σε ομιλία του το 2012 στον Ασπρόπυργο, ο χρυσαυγίτης βουλευτής αποκαλούσε «σκουπίδια» τους Ρομά και προέτρεψε τους κατοίκους να τους «ξεφορτωθούν».

Ο Κασιδιάρης ξεκινά λέγοντας ότι δεν είναι πολιτικός και δεν ζητά την ψήφο των κατοίκων και ότι αν «θέλουν να ξεβρομίσει η περιοχή και να πετύχουν τον σκοπό τους, πρέπει να είναι μία γροθιά και να δώσουν αγώνα».

Στη συνέχεια προτρέπει τους κατοίκους να κλείσουν τους δρόμους, υποστηρίζοντας ότι «στην Κερατέα έγινε πόλεμος, κυριολεκτικός. Στον Αγ. Παντελεήμονα ήμασταν παρόντες όταν τα ΜΑΤ κατέλαβαν την πλατεία και έριχναν δακρυγόνα. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα; Στην Κερατέα ξεφορτώθηκαν τα σκουπίδια, εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει, και σας κλέβουν, σας δολοφονούν.

Πριν τρεις μέρες που σας πυροβολούσαν με αυτόματα όπλα από τον καταυλισμό, δεν υπήρχε είδηση για τα κανάλια. Πάρτε το είδηση, δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει αστυνομία, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, βγείτε στους δρόμους και διεκδικήστε τα δικαιώματά σας και θα νικήσετε. Κι εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας».

  • Εξύβριση – προπηλακισμοί

Ο Κασιδιάρης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο -και όχι μόνο- μετά το ποτήρι με νερό που έριξε στη Ρένα Δούρου, αλλά και την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη με γροθιές. Οι εισαγγελείς ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του και είναι υπόδικος και γι' αυτή την υπόθεση. Ωστόσο, ο Κασιδιάρης ξαναχτύπησε αμέσως μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του, καθώς χτύπησε εικονολήπτη του Reuters, έριξε στο έδαφος δημοσιογράφο, ενώ μαζί με τους Μίχο και Παναγιώταρο απείλησε τους δημοσιογράφους λέγοντας «θα δείτε τώρα τι θα πάθετε» και «μόνο με όπλα θα μας σταματήσετε».

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, κάμερα καταγράφει τον ακροδεξιό βουλευτή να μιλά με επιθετικό τόνο στον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «σου υπόσχομαι, μέχρι το βράδυ θα έχεις νεκρούς», ζητώντας να διαλύσει η αστυνομία αντιφασιστική διαδήλωση.

  • Πλαστογραφία

Η ταυτότητα με τα στοιχεία αστυφύλακα, η οποία είχε πλαστογραφηθεί και στην μπροστινή όψη εμφανίζεται ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, προβληματίζει τις Αρχές, καθώς προκαλεί σειρά ερωτημάτων ως προς τους σκοπούς δημιουργίας ενός τέτοιου υλικού. Από το να χρησιμοποιηθεί για αντιποίηση Αρχής μέχρι την κατασκευή πλαστών εγγράφων.

  • Ναζιστική ιδεολογία

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι ο φωτογραφικός φακός, που απαθανάτισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ να χαιρετά χιτλερικά, με το γνωστό «Χάιλ Χίτλερ».

Ημίγυμνος και περιστοιχισμένος από άλλους άντρες χρυσαυγίτες, έχει σηκωμένο το δεξί χέρι του. Στα μπράτσα του έχει τατουάζ τη σβάστικα, δηλώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι ναζιστής.

  • Εκπαιδευτής των μελών της ΧΑ

Ο Κασιδιάρης, σε αρκετές φωτογραφίες εικονίζεται να εκπαιδεύει μέλη της ΧΑ κατά την διάρκεια των γνωστών «εθνικιστικών κατασκηνώσεων». Στην εκπαίδευση που κάνει το πρώην μέλος των Ειδικών Δυνάμεων, περιλαμβάνονται στρατιωτικού τύπου γυμνάσια, κάμψεις, τροχάδην, πυγμαχία, πάλη και σχοινάκια

  • Δημόσιοι πυροβολισμοί

Ημίγυμνος ο Ηλ. Κασιδιάρης με την καραμπίνα στα χέρια, ανοίγει πυρ στοχεύοντας δημόσια πινακίδα στην οποία αναγράφεται «Αρχαία Λατομεία».

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής πυροβολεί δυο-τρεις φορές προς την πινακίδα, η οποία έχει τοποθετηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και είναι παράνομο να την καταστρέφεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φθορά πινακίδων της Τροχαίας επιφέρει ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ και η φθορά δημόσιας περιουσίας αποτελεί αδίκημα.

Πηγή: Εθνος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ