Στο στόχαστρο ο Σημίτης -Αγνωστοι έβαλαν βόμβα στο εξοχικό του - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο ο Σημίτης -Αγνωστοι έβαλαν βόμβα στο εξοχικό του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από έκρηξη βόμβας προκλήθηκε τελικά η πυρκαγιά στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους, αφού η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού από καλώδια κοντά σε παράθυρο της κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μηχανισμός ήταν τυλιγμένος σε ένα χαλάκι και αποτελείτο από καλώδια, μπαταρίες και εκρηκτική ύλη, ενώ οι άντρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν και διακόπτη on-off στο μηχανισμό, κάτι που σημαίνει ότι πυροδοτήθηκε επί τόπου από τους δράστες.Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του σπιτιού. Αμέσως έφτασε στο σημείο δύναμη της Πυροσβεστική και κατέσβεσε άμεσα τη φωτιά, ενώ επί τόπου έσπευσαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για την εξέταση των υπολειμμάτων της βόμβας που είχαν τοποθετήσει οι άγνωστοι.

Ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Γιόβας δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως από τη φωτιά που προκλήθηκε το σαλόνι και η κουζίνα του σπιτιού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, ενώ το υπόλοιπο είχε «πνιγεί» από τους καπνούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ