Τη λήξη της απεργίας στο ΕΚΠΑ ανακοίνωσε το δ.σ. του Συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων - Προς έναρξη μαθημάτων από Δευτέρα - iefimerida.gr

Τη λήξη της απεργίας στο ΕΚΠΑ ανακοίνωσε το δ.σ. του Συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων - Προς έναρξη μαθημάτων από Δευτέρα

Εληξε η απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών -Ξεκινούν τα μαθήματα στις 16 Δεκεμβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πολυπόθητη φράση για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους περιελάμβανε η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η απεργία έχει λήξει.

Επειτα από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τετάρτης, το δ.σ. του Συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση σε σκληρό ύφος, όπου επισημαίνεται με νόημα ότι «όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την ευθύνη».

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά από τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δ.σ. του Συλλόγου στη συνεδρίαση της Πέμπτης εξέτασε τα θέματα που προέκυψαν έπειτα από τη συγκέντρωση της Τετάρτης που όμως «δεν είχε απαρτία συνέλευσης», καθώς επίσης και το μέγα θέμα που δημιουργείται από «παράπονα συναδέλφων σχετικά με τη συμπεριφορά της "απεργιακής επιτροπής"».

Επειτα από αυτό αποφάσισε:

1. Να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι το Προεδρείο του Συλλόγου δεν μετέχει σε κάποια «απεργιακή επιτροπή», ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ' αυτή,

2. Καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».

Απεργιακή Επιτροπή : Έκπτωτο το δ.σ. - Την απόφαση θα πάρει η Γενική Συνέλευση και όχι το δ.σ.

Διαφορετική άποψη για το θέμα έχει ωστόσο η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ, η οποία απαντώντας στην ανακοίνωση του δ.σ. του συλλόγου, υπογραμμίζει ότι η απόφαση για τη λήξη ή μη των κινητοποιήσεων μπορεί να ληφθεί μόνο από τη Γενική Συνέλευση.

«Επί 14 εβδομάδες, οι απεργίες αποφασίζονται από Γενικές Συνελεύσεις. Και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης θα λήξουν. Όχι με απόφαση μιας παράταξης που γαντζώνεται από τις καρέκλες ενός δ.σ. που έχει καθαιρεθεί για να μην απολέσει την εξουσία και τα προνόμιά της», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - απάντηση της Απεργιακής Επιτροπής και ταυτόχρονα διευκρινίζεται ότι η απόφαση για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

Οι εκπρόσωποι της Απεργιακής Επιτροπής υποστηρίζουν επιης ότι διεξηχθη μυστική ψηφοφορία με κάλπη για πρόταση μομφής εναντίον του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και το αποτέλεσμά της ήταν 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά.

«Κατά συνέπεια», τονίζουν, «το διοικητικό συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου» και κάνουν λόγο για «κατάπτυστη» ανακοίνωση του δ.σ. μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σχετικά με συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που όμως -όπως υποστηρίζει η Απεργιακή Επιτροπή- δεν έγινε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της απεργίας, που οι 5 εκπρόσωποι της ΑΣΚΠΑ αποφασίζουν να συνεδριάσουν μόνοι τους. Αυτή τη φορά όμως προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: δηλώνουν ότι η απεργία έληξε με δική τους απόφαση. Άξιος ο μισθός τους. Ανάξια η συνδικαλιστική συμπεριφορά τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ