Τρεις νέες σπουδαίες ταινίες που δεν φοβούνται να κοιτάξουν κατάματα τη σκληρή αλήθεια και αξίζει να τις δει κανείς [τρέιλερ] - iefimerida.gr

Τρεις νέες σπουδαίες ταινίες που δεν φοβούνται να κοιτάξουν κατάματα τη σκληρή αλήθεια και αξίζει να τις δει κανείς [τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη φετινή κινηματογραφική παραγωγή να έχει να επιδείξει αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να μιλήσει για αριστουργήματα, εκτός από τα μεγάλα ονόματα τύπου «Σκορτσέζε» και της ταινίας του «Ο λύκος της Wall Street», τρεις σπουδαίες ταινίες αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στις ευρωπαϊκές αίθουσες χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν θα έρθουν και στις πολύπαθες οικονομικά αντίστοιχες ελληνικές.

Πρόκειται για τρεις ρεαλιστικές ταινίες που δεν φοβούνται να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.

Ποιες είναι αυτές;

Πρώτη η νέα ταινία του πιο ταλαντούχου και πολυσυζητημένου Κινέζου σκηνοθέτη της γενιάς του, τον Jia Zhangke, με τίτλο «A touch of sin», η οποία βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών, καθώς η εικόνα της Κίνας την οποία συνθέτει δεν είναι και η πιο ευοίωνη. Θέμα της ταινίας: το υποτιθέμενο οικονομικό θαύμα της πιο καπιταλιστικής και από τον ίδιο τον καπιταλισμό χώρας, το οποίο μόνο λίγοι έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν.

Δεύτερη κατά σειρά η νέα ταινία της Clio Barnard, πνευματικού τέκνου του Κεν Λόουτς, με τίτλο «The selfish giant», την οποία εμπνεύστηκε από την ομώνυμη ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ. Φιλμ σκληρό και ενοχλητικό, αποτυπώνει την προσπάθεια για καθημερινή επιβίωση μέσα σε ένα αποσυντεθειμένο αστικό περιβάλλον, όπου τα πάντα έχουν παραδοθεί στο νόμο του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Τρίτη και τελευταία η νέα ταινία του Γάλλου Nicolas Karolszyk με τίτλο «Nous irons vivre ailleurs», όπου το θέμα είναι η εκμετάλλευση των φτωχών από τους φτωχούς, εν προκειμένου ενός Αφρικανού, του Ζολά, ο οποίος ονειρεύεται ένα πιο φωτεινό μέλλον στη Γαλλία.

Τρία αξιοσημείωτα δείγματα ενός άλλου κινηματογράφου μακριά από εντυπωσιασμούς, τα οποία αξίζει να αναζητήσει και να δει κανείς.

Παρακολουθήστε τα τρέιλερ (το τρέιλερ της τρίτης ταινίας δυστυχώς δεν διατίθεται στη χώρα μας):

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ