Ποια φτώχεια; -Ο υφυπουργός Ανάπτυξης λέει ότι Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μειώνονται οι τιμές στα είδη διατροφής - iefimerida.gr

Ποια φτώχεια; -Ο υφυπουργός Ανάπτυξης λέει ότι Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μειώνονται οι τιμές στα είδη διατροφής

Ποια φτώχεια; -Ο υφυπουργός Ανάπτυξης λέει ότι Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μειώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση τιμών παντού βλέπει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και όχι μόνο αυτό άλλα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως τη μόνη χώρα που παρουσιάζει μείωση τιμών ακόμη και στα είδη διατροφής.Ολα αυτό ο κ.Σκορδάς τα δήλωσε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημινα Ξυροτυρη . Ο κ. Σκορδάς επικαλέστηκε σχετικά στοιχεία και υποστήριξε ότι ακόμη και ο πλέον δύσπιστος θα διαπιστώσει ότι οι τιμές στη χώρα μας μειώνονται και ενδεικτικά ανέφερε το δείκτη καταναλωτή ο οποίος όπως είπε το Νοέμβριο, για ένατο συνεχή μήνα, καταγράφει μειώσεις τιμών και συγκεκριμένα οι 11 από τους 12 δείκτες παρουσιάζουν μειώσεις τιμών. Μάλιστα όπως πρόσθεσε « οι 11 ομάδες αντιστοιχούν σε ποσοστό 90% των δαπανών ενός νοικοκυριού». Ο υφυπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι αυξήσεις υπάρχουν μόνο στα αλκοολούχα ποτέ και αυτό λόγω της φορολογίας, ενώ κάποιες άλλες επιμέρους όπως τις χαρακτήρισε- αυξήσεις οφείλονται μόνο στην εποχικότητα των προϊόντων.

«Στη χώρα μας σημειώνονται οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ακόμη και στα είδη διατροφής. Είμαστε η μονή χώρα που παρουσιάζει μείωση τιμών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορδάς.
Αντίθετη άποψη και στοιχεία με τον υφυπουργό είχε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη η οποία αντέτεινε ότι «Εγώ έχω άλλα στοιχεία και από την ΕΛΣΤΑΤ, ότι τιμές ή παραμένουν σταθερές ή αυξάνονται ενώ σε άλλε χώρες οι τιμές μειώνονται» ενώ κάλεσε τον κ. Σκορδά να μην μπερδεύει τις τιμές στον τομές της ένδυσης και υπόδησης όπου εκεί πράγματι υπάρχει μείωση στις τιμές, αλλά «το καλάθι της νοικοκυράς έχει ακριβύνει. Κάθε μήνα υπάρχει αύξηση και αυτό το λέει η ΕΛΣΤΑΤ όπως και η Τράπεζα της Ελλάδας λέει τις αιτίες» παρατήρησε η βουλευτής καλώντας το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

«Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει πρόβλημα φτώχειας λόγω συρρίκνωσης των εισοδημάτων, άλλο αυτό όμως και άλλο τι κάνουν οι τιμές» ανταπάντησε ο κ. Σκορδάς ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι «κατά κανένα λόγο οι μεταβολές μισθών στην Ελλάδα δεν μπορεί να επηρεάσουν τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων» ενώ κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν θέλει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και τα στοιχεία και αδικεί την κυβέρνηση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ