Σαφείς επιφυλάξεις όσον αφορά την κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως η συνεργασία των δύο κομμάτων έχει «ημερομηνία λήξης», η οποία σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη είναι ο χρόνος διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι η περίοδος εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη και γι αυτό απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός μεγάλου συνασπισμού κομμάτων, θεωρώντας το εγχείρημα «ανέφικτο», λόγω «των μεγάλων διαφορών μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες μάλιστα μεγαλώνουν».
Σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές ποτέ δεν έριξαν κυβέρνηση», ωστόσο δήλωσε πως δεν είναι απόλυτα βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. «Μου ζητάτε να γίνω μάντης» ,απάντησε σε σχετική ερώτηση και προσέθεσε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις, όπως η οριστικοποίηση του προϋπολογισμού μετά από συμφωνία με την Τρόικα.
Ωστόσο, ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «δύσκολο στην εκτέλεσή του», ενώ ως «δύσκολη» χαρακτήρισε και την απόφαση που πρέπει να ληφθεί σχετικά με το αν μετά τη λήξη του μνημονίου θα πρέπει η χώρα να βγει στις αγορές ή θα πρέπει να πάει σε νέα χρηματοδότηση, οπότε θα πρέπει να εξεταστούν οι όροι της. Ο ίδιος εύχεται να υπάρξει νέο «κούρεμα», ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει προτιμά μια επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων με μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων.
Ο κ. Σκανδαλίδης εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μια κυβέρνηση ενός κόμματος, όπως είχε συμβεί με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν στηρίχθηκε, στην προσπάθειά του από τα άλλα κόμματα. Αναφέρει, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που βάζει «κόκκινες γραμμές».
Πάντως, σε ότι αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, τονίζει ότι δεν υπήρχαν άλλες πηγές χρηματοδότησης. Και προσθέτει ότι κανένας από τους υπουργούς των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, να ισχυρίζεται ότι δεν έχει ή έχει λιγότερες ευθύνες ή ότι δεν γνώριζε, καθώς συμμετείχε στη λήψη των αποφάσεων.
Αναφερόμενος στην κινητικότητα για την κεντροαριστερά τονίζει ότι αφορά τον χώρο μεταξύ της συντηρητικής δεξιάς του κ. Σαμαρά και της κομμουνιστογενούς αριστεράς του κ. Τσίπρα. Τονίζει επίσης ότι σε περιόδους κρίσης η απουσία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ιστορικά, έφερνε δεινά στον τόπο.
Από τις προσπάθειες για την κεντροαριστερά είναι πιθανό να προκύψει ένα σχήμα, υπό το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα κατεβεί στις ευρωεκλογές και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. Άλλωστε, όπως αναφέρει, η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική άποψη από εκείνη του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι «πρόσφατα ήθελε να ξηλώσει και τον Καλλικράτη».