Ποντίκια, κατσαρίδες και μύγες σε τέσσερα από τα τοπ Νεοϋρκέζικα εστιατόρια με αστέρι Michelin [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποντίκια, κατσαρίδες και μύγες σε τέσσερα από τα τοπ Νεοϋρκέζικα εστιατόρια με αστέρι Michelin [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Guide Michelin: ο πιο διάσημος οδηγός εστιατορίων και ξενοδοχείων στον κόσμο, ο οποίος εκδίδεται κάθε χρόνο από την γαλλική εταιρεία Michelin εδώ και έναν αιώνα και αποτελεί προϊόν της δουλειάς ειδικών εμπειρογνωμόνων επιθεωρητών που με τον παλιό καλό παραδοσιακό τρόπο επισκέπτονται incognito πρωτοκλασάτα εστιατόρια ανά την υφήλιο, ελέγχοντας την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα, την ποιότητα και τις επικρατούσες συνθήκες υγιεινής.

Η απόδοση ή η αφαίρεση ενός «αστεριού» μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη ή να καταποντίσει στα τάρταρα μία επιχείρηση.

Στην αρχή, κατά δεκαετία του '20 δεν υπήρχε παρά μόνο ένα «αστέρι», το οποίο αποτελούσε και τον ύστατο βαθμό αξιολόγησης.

Τη δεκαετία του '30, τα «αστέρια» έγιναν τρία, εισάγοντας μία πιο αυστηρή ιεραρχία στην αξιολόγηση των εστιατορίων:

Το ένα «αστέρι» σήμαινε: Une très bonne table dans sa catégorie (Πολύ καλό στην κατηγορία του), τα δύο «αστέρια»: Une table excellente, mérite un détour (Άριστο, αξίζει να πάει κανείς) και τα τρία «αστέρια»: Une des meilleures tables, vaut le voyage (Ένα από τα καλύτερα, αξίζει να ταξιδέψει κανείς μέχρι εκεί).

Έκτοτε, ο τρόπος αξιολόγησης έχει εμπλουτιστεί και πολυπλοκοποιηθεί σημαντικά: η περιγραφή του θα απαιτούσε σελίδες επί σελίδων.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέον η απόδοση ενός «αστεριού» δεν σημαίνει πλέον και πολλά πράγματα.

Αυτό δείχνει ο κατάλογος που ακολουθεί με τα κορυφαία εστιατόρια της Νέας Υόρκης, στο τέλος της οποίας φιγουράρουν τα τέσσερα πιο βρόμικα εστιατόρια της πόλης που έχουν βραβευτεί με ένα «αστέρι».

Οι έλεγχοι κάνουν λόγο για ποντίκια, κατσαρίδες, μύγες και απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στους χώρους της κουζίνας:

Ποντίκια, κατσαρίδες και μύγες σε τέσσερα από τα τοπ Νεοϋρκέζικα εστιατόρια με αστέρι Michelin [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από το λιγότερο βρόμικο ανάμεσα στα πιο βρόμικα και καταλήγοντας στο χειρότερο της λίστας, η σειρά έχεις ως εξής:

Aldea

Αστέρια: 1

Αρνητικοί πόντοι: 30

Τελευταία επιθεώρηση: 15/10/2013

Ποντίκια, κατσαρίδες και μύγες σε τέσσερα από τα τοπ Νεοϋρκέζικα εστιατόρια με αστέρι Michelin [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Sushi Azabu

Αστέρια: 1

Αρνητικοί πόντοι: 30

Τελευταία επιθεώρηση: 30/05/2013

Ποντίκια, κατσαρίδες και μύγες σε τέσσερα από τα τοπ Νεοϋρκέζικα εστιατόρια με αστέρι Michelin [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Dovetail

Αστέρια: 1

Αρνητικοί πόντοι: 35

Τελευταία επιθεώρηση: 28/05/2013

Ποντίκια, κατσαρίδες και μύγες σε τέσσερα από τα τοπ Νεοϋρκέζικα εστιατόρια με αστέρι Michelin [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Και το κορυφαίο σε... βρομιά:

Tori Shin

Αστέρια: 1

Αρνητικοί πόντοι: 44

Τελευταία επιθεώρηση: 24/10/2012

Ποντίκια, κατσαρίδες και μύγες σε τέσσερα από τα τοπ Νεοϋρκέζικα εστιατόρια με αστέρι Michelin [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη εστιατόρια Michelin αστέρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ