Ο χάρτης της ομοφυλοφιλίας- Σε ποιες χώρες είναι ποινικό αδίκημα οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο χάρτης της ομοφυλοφιλίας- Σε ποιες χώρες είναι ποινικό αδίκημα οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες, η Washington Post παρουσιάζει το χάρτη με τις χώρες όπου η ομοφυλοφιλία ποινικοποιείται.

Σύμφωνα άρθρο του σχετικού νόμου της χώρας του Γκάντι, που κρατά από την εποχή που η Ινδία ήταν βρετανική αποικία, οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες και διώκονται με 10ετή κάθειρξη.
Οι οργανώσεις προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκαναν λόγο για «μαύρη μέρα» στην ιστορία της χώρας ενώ αντίθετα, οι χριστιανικές και μουσουλμανικές οργανώσεις της χώρας, οι οποίες ανέλαβαν και την πρωτοβουλία να φέρουν το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο, χαιρέτισαν την απόφαση.

Ο χάρτης της ομοφυλοφιλίας- Σε ποιες χώρες είναι ποινικό αδίκημα οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η Ινδία φυσικά δεν είναι η μοναδική χώρα που στέλνει στη φυλακή όσους έλκονται από το ίδιο φύλο. Ο χάρτης που παρουσιάζει το αμερικανικό μέσο, απεικονίζει με κόκκινο χρώμα τις χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι εκτός νόμου. Αφορά κυρίως σε μουσουλμανικές, στην πλειονότητα, χώρες όπως τις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής. Οι χώρες με το έντονο κόκκινο «ευδοκιμούν» νόμοι που επιτρέπουν μέχρι και τη θανατική ποινή σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αντίθετα, στις χώρες που έχουν μαρκαριστεί με το μπλε χρώμα, η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη και δίνεται το «πράσινο» φως στους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία ομοφυλοφιλία Washington Post
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ