Νέα αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οξύτατες πολιτικές αντιδράσεις προκαλούν οι απόψεις του βουλευτή, Αλέξη Μητρόπουλου, για το ευρώ και τη δραχμή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης ρώτησε τον κ. Μητρόπουλο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού αυτά τα οποία καταγγέλλει αποτελούν την επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή «ή αυτά ή σήκω και φύγε», προσθέτοντας: «Εσείς τι λέτε; Πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, θα υποχρεωθείτε και θα εφαρμόσετε και αυτά».
«Δεν είπαμε πάση θυσία, είπαμε θα δούμε τι θα μας πει...», απάντησε ο κ. Μητρόπουλος για να απαντήσει επίσης ο κ. Παφίλης: «Το «θα δούμε» το λέτε προεκλογικά στα μπαλκόνια και στο Τέξας στο Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Και όταν πάτε στο Σελ, τα λέτε διαφορετικά».
«Στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ζήτημα της εξόδου της χώρας μας από την ΕΕ. Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα» απάντησε ο κ. Βρούτσης και τόνισε πως η κυβέρνηση αυτή εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρα μας στους ευρωπαϊκούς κόλπους. Είπατε «θα δούμε». Τι ειπώθηκε; Αναφέρθηκε το θέμα «εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι». Είπατε ένα «θα δούμε».
Για τη δεδομένη περίοδο και για το ορατό μέλλον σε σχέση με την Ευρώπη, υπάρχουν πράγματι δύο δρόμοι, δηλαδή ένας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένας εκτός. Μιλάμε για το σήμερα και για το ορατό μέλλον. Το «θα δούμε» τι σημαίνει; Βεβαίως, καταλαβαίνω ότι τα ποσοστά στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να εκφράζετε και τις δύο απόψεις, πότε τη μία -ανάλογα με το τι συζητάτε- και πότε την άλλη. Όμως, αυτό δεν είναι ούτε καθαρή άποψη ούτε πρόταση για το αύριο. Η δολιχοδρόμηση της παράταξής σας, του Κόμματός σας, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, είναι πλέον εμφανής.
Εν τω μεταξύ, με ευρεία πλειοψηφία από βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση και την βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε οκτώ από τα 11 άρθρα του και δήλωσε «παρών» επί της αρχής, όπως και οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ ψηφίζει επίσης άρθρα και τοποθετείται κατά, όπως και η ΧΑ.