Οι Ρώσοι τόνωσαν τον ελληνικό τουρισμό -Πάνω από 1,1 εκατ. τουρίστες ήρθαν στη χώρα μας το 2013 - iefimerida.gr

Οι Ρώσοι τόνωσαν τον ελληνικό τουρισμό -Πάνω από 1,1 εκατ. τουρίστες ήρθαν στη χώρα μας το 2013

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδού γιατί ονομάζεται «βαριά βιομηχανία». Ο τουρισμός είναι η κινητήριος δύναμη για την Ελλάδα της κρίσης και τούτο το αποδεικνύουν και οι επίσημοι αριθμοί προσέλευσης στα ελληνικά νησιά (κατά κύριο λόγο) από τους τουρίστες, εν προκειμένω τους Ρώσους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ρωσικού πρακτορείου τουρισμού, όπως τα αναμεταδίδει το Greek reporter, η Ελλάδα -μέσα στο 2013- ήταν ο τρίτος πιο αγαπημένος τόπος διακοπών για τους Ρώσους. Συγκεκριμένα, ήρθαν στα μέρη μας πάνω από 1,1 εκατ. τουρίστες, κάτι που σημαίνει ότι σημειώθηκε αύξηση 69%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Τουρκία παραμένει στην πρώτη θέση υποδοχής Ρώσων τουριστών (2,7 εκατ. τουρίστες) και δεύτερη η Αίγυπτος (1,4 εκατ. τουρίστες). Η συνολική τάση των Ρώσων για διακοπές εκτός της χώρας τους, τους μετατρέπει αυτομάτως σε πολύ καλούς... πελάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι 42 εκατ. Ρώσοι, μέσα στους πρώτους εννιά μήνες του 2013, έκαναν διακοπές εκτός των συνόρων τους (αύξηση 14%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ