Aπτόητοι οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ-Συνεχίζουν την απεργία τους - iefimerida.gr

Aπτόητοι οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ-Συνεχίζουν την απεργία τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους κατά της διαθεσιμότητας με δύο νέες 24ωρες απεργίες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποφάσισαν στην ταραχώδη συνέλευσή τους οι δοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, παρά την απόφαση της Ομοσπονδίας τους για αναστολή των κινητοποίησεων και της Συγκλήτου για έναρξη των μαθημάτων στις 16/12.

Η γενική συνέλευση ήταν επεισοδιακή με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει πρόταση μομφής κατά του προεδρίου του Συλλόγου των διοικητικών.

Μία από τις παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου κατήγγειλε νοθεία υποστηίζοντας ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν «γιατροί του ΕΟΠΥΥ και φοιτητές» και διαβεβαίωνε ότι πρόθεση πολλών υπαλλήλων είναι να δώσουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους.

Από την πλευρά της, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου, καλώντας τα μέλη του συλλόγου να τοποθετηθούν επί του θέματος σε μυστική ψηφοφορία που ορίστηκε για αύριο. Εάν η πρόταση μομφής υπερψηφιστεί από ικανό αριθμό υπαλλήλων, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έκτακτες εκλογές για την ανάδειξη νέου δ.σ. έως και την Παρασκευή.

Στην επεισοδιακή συνέλευση αποφασίστηκε εξάλλου να ζητηθούν τεχνικές διευκρινίσεις επί των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας, καθώς και επιπλέον διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες οι προτάσεις θα υλοποιηθούν.

Την Τρίτη υπενθυμίζεται, η Σύγκλητος απηύθυνε έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σε ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών «πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία» και καλεί για άλλη μία φορά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ορίζει ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου την ερχόμενη Δευτέρα και καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το υπουργείο Παιδείας να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων».

Αντίθετα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η κατάσταση ομαλοποιείται πλήρως, καθώς οι εγγραφές, τα μαθήματα και η εξεταστική έχουν ξεκινήσει και στις εννέα σχολές του Ιδρύματος.

Την Πέμπτη εξάλλου ξεκινούν και οι εργασίες της προγραμματισμένης Συνόδου πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη.

φωτογραφία : Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ