Εκεί που δεν μπορεί η Βραζιλία και η Αργεντινή… μπορεί η «σελέστε» - iefimerida.gr

Εκεί που δεν μπορεί η Βραζιλία και η Αργεντινή… μπορεί η «σελέστε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πιο περιπετειώδες και αναπάντεχο Κόπα Αμέρικα έφτασε στο τέλος του. Η Ουρουγουάη, κατάφερε μετά από το 1992 να ξανανέβει στον θρόνο της Νοτίου Αμερικής και να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για 15η φορά. Αριθμός ρεκόρ, για το Κόπα Αμέρικα.

Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες, κατάφερε να επικρατήσει εύκολα της Παραγουάης στον μεγάλο τελικό του Κόπα Αμέρικα των εκπλήξεων με 3-0.

Η Ουρουγουάη, που συνεχίζει την καλή της πορεία στα διεθνή γήπεδα, μιας και μόλις πριν από ένα χρόνο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, που είχε τερματίσει στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου, ακολούθησε την ίδια συνταγή και σε αυτό τον θεσμό. Συνεχές πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, με σκοπό η «σελέστε» να πνίγει τον αντίπαλο.

Η κλάση της Ουρουγουάης έναντι της «άσπονδης» αντιπάλου, ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Τα αστέρια του «El Maestro», Όσκαρ Ταμπάρες, θέλησαν να τελειώσουν τον τελικό από νωρίς και τα κατάφεραν με τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει μόλις στο 11ο λεπτό του αγώνα, νικώντας τον φανταστικό Βιγιάρ που έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά.

Η Ουρουγουάη, με συνεχής πίεση σε όλο το γήπεδο, δεν άφηνε τους Παραγουανούς να αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν και η απουσία του Ρόκε Σάντα Κρούζ δυσχέραινε το έργο της επίθεσης, η οποία βεβαία δεν έδειξε και φοβερά δείγματα γραφής σε όλη την διάρκεια του θεσμού.

Η συνεχής πίεση της «σελέστε» έφερε αποτελέσματα, και στο 41ο λεπτό ο Ντιέγκο Φορλάν σκόραρε το πρώτο του γκολ στην φετινή διοργάνωση. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, με αυτό το γκολ κατάφερα να γείρει την πλάστιγγα οριστικά υπέρ της Ουρουγουάης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, μιας και η Παραγουάη ήταν ανίκανη να δημιουργήσει έστω και υποψία ευκαιρίας στην εστία της Ουρουγουάης. Η ομάδα που είχε φτάσει ως τον τελικό με 5 ισοπαλίες και δυο προκρίσεις στα πέναλτι, είχε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μπορεί να λογίζει σαν επιτυχία την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο τουρνουά.

Μια μοναδικής ομορφιάς φάση έλαβε χώρα στο 56ο λεπτό, όταν ένα εκπληκτικό βολ πλανέ από τον Βαλντές δεν κατέληξε στα δίχτυα της Ουρουγουάης, αλλά αυτή ήταν μια από τις ελάχιστες καλές φάσεις που μας χάρισαν οι Παραγουανοί επιθετικοί σε αυτό το τουρνουά.

Στο τέλος του αγώνα, ο Ντιέγκο Φορλάν σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο για την «σελέστε» για να κλείσει ο δείκτης του σκορ στο εμφατικό 3-0 για την Ουρουγουάη. Η εκπληκτική ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες βρισκόταν πανάξια, στην κορυφή του Κόπα Αμέρικα για 15η φορά στην ιστορία της.

Για την ιστορία, ο Λουίς Σουάρες ψηφίστηκε σαν ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά, ενώ ο Βιγιάρ της Παραγουάης ανακηρύχτηκε σαν ο καλύτερος τερματοφύλακας.

Οι συνθέσεις των δυο φιναλίστ:ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Κοάτες, Κάσερες (89' Γκοντίν), Αρέβαλο Ρίος, Πέρες (70' Εγουρέν), Γκονζάλες, Άλβαρο Περέιρα (64' Καβάνι), Φορλάν, Σουάρες.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Πίρις, Ντα Σίλβα, Βερόν, Μαρέκος, Ορτιγόσα, Ριβέρος, Κάσερες (65' Εστιγαρίμπια), Βέρα (65' Πέρες), Βαλντές, Σεμπάγιος (77' Μπάριος).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ