Στροφή στον πολιτισμό: Αυξήθηκαν οι επισκέψεις στα μουσεία, τον Αύγουστο -Ανοδος και στις εισπράξεις - iefimerida.gr

Στροφή στον πολιτισμό: Αυξήθηκαν οι επισκέψεις στα μουσεία, τον Αύγουστο -Ανοδος και στις εισπράξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισως η πιο αισιόδοξη αποτίμηση που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Με τους περισσότερους παραγωγικούς δείκτες να παίρνουν μια έντονη κλίση προς τα κάτω, ο τομέας του πολιτισμού φαίνεται όχι μόνο να αντέχει, αλλά να καταγράφει και θετικό πρόσημο.

Ετσι, κατά 17,1% αυξήθηκαν οι επισκέπτες των μουσείων της χώρας τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 13,4%. Το 8μηνο, υπήρξε αύξηση 17,2% στους επισκέπτες και αύξηση 12,6% στις εισπράξεις.

Σύμφωνα, επίσης, με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφεται τον Αύγουστο αύξηση των επισκεπτών κατά 15,6% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 11,6%. Ενώ, το 8μηνο, ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 25,4% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 17,4% .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ