Εσβησε η σπουδαιότερη μαγείρισσα και ερευνήτρια της ελληνικής γαστρονομίας - iefimerida.gr

Εσβησε η σπουδαιότερη μαγείρισσα και ερευνήτρια της ελληνικής γαστρονομίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βιβλίο της για το ψωμί σάρωσε κάθε ρεκόρ και έκανε κάθε Ελληνίδα – από συντηρητική μέχρι διανοούμενη- να ασχολείται με μαγιές, προζύμια, να βουτάει τα χέρια σε υλικά και να ξεχωρίζει κάθε τύπο αλευριού. Οι συνταγές της στον Γαστρονόμο έγιναν Ευαγγέλιο και οι συμβουλές της πολύτιμες για κάθε λατρη της γαστρονομίας. Η σπουδαία Εύη Βουτσινά έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών βυθίζοντας ένα μεγάλο κοινό σε βαθιά θλίψη.

Για 25 χρόνια ασχολούνταν επαγγελματικά με τη μαγειρική. Επίσης κατέγραφε συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα.Η Εύη Boυτσινά γεννήθηκε το 1951 στη Λευκάδα, όπου και έζησε μέχρι το 1968. Έκανε σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

γραψε επίσης την τετράτομη «Γεύση Ελληνική» Ακολούθησε η τρίτομη «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004) και το «Κρόκος-σαφράν» (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, 2004).Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Το ψωμί» κυκλοφόρησε το 1995 από τις Εκδόσεις Τροχαλία και η δεύτερη έκδοση εκδόθηκε το 2000 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Ε

Έχει εκδώσει επίσης το τρίτομο έργο "Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο" (Εκδόσεις Κτίστη, 1981).

Την προηγούμενη Τρίτη έγραψε την τελευταία της συνταγη. Διαβάστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καθημερινή Γαστρονόμος Eύη Βουτσινά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ