Ερχεται ανέκδοτος Τζόνι Κας -Στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητα κομμάτια του θρυλικού τραγουδιστή - iefimerida.gr

Ερχεται ανέκδοτος Τζόνι Κας -Στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητα κομμάτια του θρυλικού τραγουδιστή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δώδεκα ανέκδοτα κομμάτια του Τζόνι Κας θα δουν την προσεχή Άνοιξη το φως της δημοσιότητας, 10 χρόνια μετά τον θάνατό του και περίπου 30 από τότε που τα ηχογράφησε για λογαριασμό της Columbia Records.

Στις 25 του επόμενου Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ Out Among the Stars. Μία συλλογή από χαμένα εδώ και καιρό τραγούδια που ο Κας ηχογράφησε από το 1981 μέχρι το 1984 και η Columbia δε χρησιμοποίησε ποτέ ενώ, λίγα χρόνια αργότερα έσπασε το συμβόλαιό της μαζί του.

Ο γιος του, Τζόν Κάρτερ Κας, κατάφερε τελικά να βρει τις κασέτες πριν έναν χρόνο, μαζί με άλλα αναμνηστικά από τη ζωή του Κας με την Τζουν Κάρτερ. «Δεν πετούσαν ποτέ τίποτα. Κρατούσαν τα πάντα από τη ζωή τους. Είχαν ένα μεγάλο αρχείο που φυλούσαν τα πάντα, από αυθεντικές ηχογραφήσεις από το The Johnny Cash Show, μέχρι διάφορα πράγματα, όπως ένα δώρο από τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας» δήλωσε ο γιος τους.

Η ηχογράφηση των κομματιών έγινε με τον Billy Sherrill, τον παραγωγό – πατέρα του countrypolitan ήχου, όπως είχαν ονομάσει αυτή την πιο δημοφιλή έκφανση της country όταν συνδυαζόταν με την ποπ της εποχής. «Τότε ήταν της μόδας η pop country και ο πατέρας μου δεν συγκαταλεγόταν σε αυτή. Ήταν η περίοδος του «Αστικού Καουμπόι». Πιστεύω ότι η επιδίωξη εκ μέρους της δισκογραφικής να τον ωθήσει σε μία συνεργασία με τον Billy ήταν ένα είδος προσπάθειας να τον βάλουν πιο βαθιά στη γραμμή παραγωγής της μουσικής βιομηχανίας και να δουν τη θα συμβεί στην καρδιά της μηχανής», συνεχίζει ο γιος του Κας.

H Columbia θεώρησε προφανώς ότι το εγχείρημα απέτυχε, και, όπως γράφει το musicpaper, δεν κυκλοφόρησε ποτέ ούτε κομμάτι από εκείνες τις ηχογραφήσεις, όμως ο John Carter Cash προτίμησε να μην μείνουν αυτά τα 12 κομμάτια κρυμμένα κειμήλια μίας ανείπωτης περιόδου από τη ζωή του πατέρα του. Ανάμεσα σε αυτά τα 12 κομμάτια περιλαμβάνονται δύο ντουέτα με την June Carter Cash και ένα με τον Waylon Jennings.

ΠΗΓΗ: Musicpaper.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζόνι Κας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ