Η πανέξυπνη και πανάρχαιη τεχνική ψαρέματος με κορμοράνους που χρησιμοποιούν εδώ και 1.300 χρόνια στην Κίνα [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Η πανέξυπνη και πανάρχαιη τεχνική ψαρέματος με κορμοράνους που χρησιμοποιούν εδώ και 1.300 χρόνια στην Κίνα [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Κίνα να χρησιμοποιεί ότι πιο προηγμένο υπάρχει τεχνολογικά ωστόσο ξέρει πως να διατηρεί τις παραδόσεις. Αυτό αποδεικνύει η πανάρχαιη τεχνική ψαρέματος που ασκείται εδώ και 1300 χρόνια.

Ως γνωστόν οι κανόνες της φύσης είναι πολύ πιο ισχυροί από τους ανθρώπινους, γι αυτό δεν υπάρχει καλύτερος ψαράς από ένα θαλασσοπούλι. Έτσι σκέφτηκαν οι Κινέζοι, οι οποίοι διατηρούν οικόσιτους κορμοράνους για το ψάρεμα.

Λίγο πριν το ξημέρωμα, ξεκινούν για το ψάρεμα πάνω σε μπαμπού σχεδίες. Μόλις ο κορμοράνος εντοπίσει και γραπώσει ένα ψάρι, ο ψαράς πιάνει το θαλασσοπούλι και του παίρνει το ψάρι. Για να προλάβει τον κορμοράνο και να τον αποτρέψει από το καταπιεί το ψάρι, του δένει ένα σκοινί γύρω από το λαιμό. Μόλις τοποθετήσει τα σκοινιά, ο ψαράς φωνάζει για να ωθήσει τα πουλιά να φύγουν και να βουτήξουν στο νερό.

Η τεχνική ψαρέματος με κορμοράνους ασκείται επίσης και στην Ιαπωνία, ενώ τραβά το ενδιαφέρον πολλών τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ψάρεμα πανάρχαιη μέθοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ