Το πανεπιστήμιο χρόνια δεν κοιτά: Αγγλίδα γιαγιά δεν το έβαλε κάτω και πήρε πτυχίο στα 90 της, μαζί με την εγγονή της - iefimerida.gr

Το πανεπιστήμιο χρόνια δεν κοιτά: Αγγλίδα γιαγιά δεν το έβαλε κάτω και πήρε πτυχίο στα 90 της, μαζί με την εγγονή της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φοιτητική ζωή δεν τελειώνει ποτέ. Οποιος έχει περάσει από αμφιθέατρο πανεπιστημίου, το αντιλαμβάνεται. Οποιος ήταν για... χρόνια φοιτητής, γνωρίζει τον τρόπο. Για την Αγγλίδα, Ελεν Χεθέρινγκτον τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα ήθελε. Αποτέλεσμα; Να πάρει το πτυχίο της στα 90 της χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Independent, η 90χρονη περίπου -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 70 ολόκληρα χρόνια για να πάρει το πτυχίο της από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Τι μεσολάβησε και έχασε το δρόμο; Αρχικά ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Τότε λοπόν, το 1943, καίτοι είχε ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές της, δεν κατάφερε να πάρει το πτυχίο της, καθώς εντάχθηκε στο τμήμα ελεγκτών της πολεμικής αεροπορίας. Η ίδια, γιαγιά πλέον με παιδιά και εγγόνια, θυμάται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του πολέμου, σημειώνοντας «δεν είχαμε σωστά καταφύγια και έτσι δεν ξέραμε που να πάμε όταν χτυπούσαν οι σειρήνες. Δεν είχαμε αρκετά στρώματα για να κοιμηθούμε και έτσι ξαπλώναμε ακόμα και σε ξαπλώστρες».

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου άρχισε να δουλεύει σε ένα πολυκατάστημα στο Λιούις και παράλληλα έφτιαξε οικογένεια, γέννησε τα παιδιά της και άφησε το πτυχίο για αργότερα. Ομως, αυτό το... αργότερα έφτασε στο σήμερα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι την ίδια ημέρα που η 90χρονη πλέον, Ελεν Χεθέρινγκτον έλαβε το πτυχίο της στη σχετική τελετή... πρωταγωνίστρια ήταν και η εγγονή της, καθώς αποφοίτησε από τη Νομική σχολή του ίδιου πανεπιστημίου.

Η 23χρονη, Ραχήλ, αγκαλιά με τη γιαγιά της δήλωσε στην εφημερίδα «είμαι περήφανη που μοιράστηκα την αποφοίτησή μου με τη γιαγιά μου. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ