Η κακοκαιρία «δένει» τα πλοία -Σε ποια λιμάνια παρατηρούνται προβλήματα - iefimerida.gr

Η κακοκαιρία «δένει» τα πλοία -Σε ποια λιμάνια παρατηρούνται προβλήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει και σήμερα, Τετάρτη, τη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και τους ισχυρούς ανέμους.Οι θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως έως και 10 μποφόρ κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, όπου είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Δεν γίνονται τα δρομολόγια για Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες.

Κλειστή είναι και η γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια στις γραμμές Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα και Αρκίτσα - Αιδηψός.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Ανοιχτό είναι το Ρίο-Αντίριο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή παρά την εξασθένηση των ανέμων θα διατηρηθεί το τσουχτερό κρύο ενώ αναμένεται παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Την ίδια στιγμή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Δείτε σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία πού παρατηρούνται προβλήματα και που κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α. Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
1. Διάβαση ποταμού Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου).
2. Διάβαση ποταμού Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού).
- Στα ανωτέρω σημεία τοποθετήθηκαν κώνοι και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Α. Δ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Την 1-12-2013/21.00, λόγω κατολίσθησης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 15ο χλμ. της Επ. Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας, στο (1) ρεύμα κυκλοφορίας.

Β΄ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Άρνισσας προς Χ/Κ Βόρρας και προς παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου, από 9ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.
Α. Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α. Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ε.Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 47ο έως 53ο χλμ., θέση Τύμπανος.
Ε.Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 15ο έως 29ο χλμ., θέση Άγιος Νικόλαος.
Ε.Ο. Καρδίτσας – Ευρυτανίας, από 46ο έως 62ο χλμ., θέση Ζαχαράκι.

Οδηγίες προστασίας για τους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα:

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ