Οι πρωτοβουλίες Παπανδρέου και η στάση αναμονής από τη Ν.Δ. - iefimerida.gr

Οι πρωτοβουλίες Παπανδρέου και η στάση αναμονής από τη Ν.Δ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο δημόσιες παρεμβάσεις του επιχειρεί ο πρωθυπουργός να διατηρήσει τα όποια οφέλη κέρδισε η κυβέρνηση από την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ την ίδια ώρα φουντώνουν και τα καλοκαιρινά σενάρια για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει μεθαύριο Τετάρτη στις 9.30 το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του και αμέσως μετά θα ενημερώσει κατ' ιδίαν τους αρχηγούς των κομμάτων στη Βουλή, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. πιθανότατα δεν θα δοθεί ο λόγος σε βουλευτές, όπως έχει συμβεί στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Επιστολή

«Να μη χαθεί το καλοκαίρι» θα ζητάει από τους υπουργούς του ο κ. Παπανδρέου με επιστολή που θα αποστείλει μάλλον αύριο σε όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, σε εφαρμογή όσων συζητήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.
Με την επιστολή του, ο πρωθυπουργός, θα τους παροτρύνει να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να μην αφήσουν να χαθεί ούτε μια ημέρα, επιδιώκει να εμφανιστεί η κυβέρνηση στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτεμβρίου σε πλήρη λειτουργία και με όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο τραπέζι.

Η Νέα Δημοκρατία

Στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λεωφόρο Συγγρού από την Παρασκευή γίνονται συνεχείς συζητήσεις προκειμένου να χαραχθεί η νέα στρατηγική του κόμματος τους. Στις αναλύσεις τους οι επιτελείς του κ. Αντώνη Σαμαρά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, καθώς γνωρίζουν ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι υποστηρίζουν ότι για το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στην καλύτερη συγκυρία των τελευταίων μηνών.
Ανεξαρτήτως αυτού, η αντιπολιτευτική τακτική αναμένεται να επικεντρωθεί στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού η οποία παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εντείνει την κριτική του στην κατεύθυνση της λήψεως δυσβάστακτων μέτρων από την κυβέρνηση, ενώ να επιχειρήσει να δεσμεύσει δημοσίως τόσο τον πρωθυπουργό όσο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα επώδυνα μέτρα τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ