Η Αθήνα φόρεσε τα καλά της και στολίστηκε... παραδοσιακά -Φωταγωγήθηκε το καράβι στο Σύνταγμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Αθήνα φόρεσε τα καλά της και στολίστηκε... παραδοσιακά -Φωταγωγήθηκε το καράβι στο Σύνταγμα [εικόνες]

Εφτασε το Χριστουγεννιάτικο καράβι στην Αθήνα – Η φωταγώγηση του Συντάγματος [ει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αθήνα έβαλε τα γιορτινά της και καλεί πλέον κατοίκους και τουρίστες να περπατήσουν τους φωτεινούς δρόμους της, αλλά και να δουν από κοντά τη στολισμένη πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το φωτεινό καράβι. Μετά από πολλά χρόνια που το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν ο καθιερωμένος στολισμός της πλατείας, το καράβι παίρνει τη θέση του, συμβολίζοντας την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την εκδήλωση και έτσι δεν παρεμβρέθηκε πολύς κόσμος στη πλατεία. Παράλληλα, η συναυλία μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων ακυρώθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Ωστόσο, ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, λίγο μετά της 19:00 έδωσε το σήμα για την εορταστική φωταγώγηση της πόλης.

Μετά την εκδήλωση ο δήμαρχος Αθηνών δήλωσε: «Σε πείσμα των καιρών βρισκόμαστε εδώ παρά τις αντίξοες συνθήκες για να φωταγωγήσουμε το δέντρο. Εφέτος ενδεχομένως να έχουμε και χιονισμένα Χριστούγεννα. Ο δήμος, οι άνθρωποι και δομές του βρίσκονται δίπλα σε όσους τον έχουν ανάγκη. Καλά Χριστούγεννα»

Με αυτό το τρόπο, η Αθήνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γιορτάζει την έλευση των Χριστουγέννων με... εναλλακτικό τρόπο, μετά από τη περσινή κατασκευή που είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας τη περασμένη χρονιά. Ωστόσο, ο φετινός στολισμός φαίνεται να είναι πιο πετυχημένος από το περσινό και δημιούργησε εντυπώσεις.

Η επιλογή του καραβιού, σύμφωνα με όσα δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, είναι ένα σύμβολο της ελληνικής παράδοσης. Στην Ελλάδα, μια χώρα με έντονο το στοιχείο της θάλασσας, τα μικρά παιδιά κυρίως στα νησιά γυρνούσαν από πόρτα σε πόρτα τραγουδώντας τα κάλαντα και κρατώντας ένα μικρό καραβάκι σαν στολίδι.

Δείτε φωτογραφίες από τη στολισμένη Αθήνα:

Η Αθήνα φόρεσε τα καλά της και στολίστηκε... παραδοσιακά -Φωταγωγήθηκε το καράβι στο Σύνταγμα  [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Αθήνα φόρεσε τα καλά της και στολίστηκε... παραδοσιακά -Φωταγωγήθηκε το καράβι στο Σύνταγμα  [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Αθήνα φόρεσε τα καλά της και στολίστηκε... παραδοσιακά -Φωταγωγήθηκε το καράβι στο Σύνταγμα  [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η Αθήνα φόρεσε τα καλά της και στολίστηκε... παραδοσιακά -Φωταγωγήθηκε το καράβι στο Σύνταγμα  [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ