Κοσμοσυρροή στο στάδιο Σοβέτο για το «τελευταίο αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Κοσμοσυρροή στο στάδιο Σοβέτο για το «τελευταίο αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα [εικόνες]

MANTELA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια γιορτή κατά του ρατσισμού μετατράπηκε η κηδεία του μεγάλου Αφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα με περισσότερους από 70 πολιτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο, να δίνουν το παρών για να τον αποχαιρετήσουν.

Στο στάδιο του Σοβέτο, όπου έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση ο Νέλσον Μαντέλα γίνεται η τελετή η οποία γίνεται υπό βροχή, κάτι που ερμηνεύεται σύμφωνα με τις Αφρικανικές παραδόσεις ως αποδοχή στον Παράδεισο.

Στην κηδεία του Μαντέλα μεταξύ άλλων, βρίσκονται ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον, ο Τζορτζ Μπους, ο Ραούλ Κάστρο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν- Κι Μουν, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Νικολά Σαρκοζί αλλά και ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμ ο οποίος άκουσε μαζικές αποδοκιμασίες από τους πολίτες της Νοτίου Αφρικής.

Στον λόγο που εκφώνησε ο Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε τον Νέλσον Μαντέλα «γίγαντα της Δικαιοσύνης» και είπε: «Ο αγώνας του ήταν ο αγώνας σας, ο θρίαμβος του, ο θρίαμβος σας...η ελευθερία και η δημοκρατία είναι η κληρονομιά του. Ήταν ο τελευταίος μεγάλος ελευθερωτής του 20ου αιώνα και ένας άνθρωπος που έζησε μια ζωή όμοια με κανενός άλλου»

Ο Ομπάμα είπε ότι πολλοί ηγέτες ανά τον κόσμο δηλώνουν αλληλέγγυοι με τον αγώνα του Μαντέλα για ελευθερία «αλλά δεν ανέχονται την διαφωνία από τον λαό τους» και πρόσθεσε:

«Δεν θα ξαναδούμε ποτέ άλλον σαν τον Νέλσον Μαντέλα. Αλλά επιτρέψτε μου να πω στο λαό της Αφρικής και στους νέους σε όλο τον κόσμο, ότι μπορείτε να κάνετε δικό σας το έργο της ζωής του».

Ο Μπαν- Κι Μουν, έπλεξε και αυτός το εγκώμιο του Αφρικανού ηγέτη λέγοντας: «Ο Μαντέλα μισούσε το μίσος. Όχι τους ανθρώπους. Επέδειξε μια απίστευτη δύναμη συγχώρεσης. Ένα μοναδικό δώρο»

Η σορός του Μαντέλα, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Πρετόρια για τρεις ημέρες και στην συνέχεια θα ταφεί στο χωριό του Κούνου, δίπλα από τους προγόνους και τα παιδιά του.

Κοσμοσυρροή στο στάδιο Σοβέτο για το «τελευταίο αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κοσμοσυρροή στο στάδιο Σοβέτο για το «τελευταίο αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κοσμοσυρροή στο στάδιο Σοβέτο για το «τελευταίο αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κοσμοσυρροή στο στάδιο Σοβέτο για το «τελευταίο αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ