Ανατριχιαστικές εικόνες από τα εργαστήρια του βρετανικού πανεπιστημίου Imperial -Πώς βασανίζουν και θανατώνουν τα πειραματόζωα [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ανατριχιαστικές εικόνες από τα εργαστήρια του βρετανικού πανεπιστημίου Imperial -Πώς βασανίζουν και θανατώνουν τα πειραματόζωα [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες-ντροπής που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και προέρχονται από βρετανικού πανεπιστημίου Imperial, ένα από τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, το Πανεπιστήμιο καλείται να προχωρήσει σε συνολική αναμόρφωση του συστήματος χρήσης πειραματόζωων, έπειτα από τις αποκαλύψεις μυστικής έρευνας στα εργαστήριά του. Το Ιmperial College, ηγέτης στην επιστημονική έρευνα, αναγνώρισε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα δράση.Στις εικόνες. οι οποίες κάνουν τον γύρο του κόσμου απεικονίζονται επιστήμονες να αποκεφαλίζουν ποντίκια στο τέλος των πειραμάτων.

British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV) κατάφερε να παρεισφρήσει σε ένα από τα εργαστήρια του Imperial. Οι εικόνες που κατέγραψε... απίστευτες. Μικρά ποντίκια αποκεφαλίζονται με ένα ψαλίδι και όχι μόνο.Η αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η Ενωση

Ακολούθησε ανεξάρτητη έρευνα που στην έκθεσή της κατηγορεί το Imperial και απαιτεί σαρωτικές αλλαγές.Τα απίστευτα αυτά ντοκουμέντα εγείρουν φόβους για την αντιμετώπιση ακόμα μεγαλύτερων ζώων, σκύλων, γατιών, γουρουνιών και πιθήκων σε εργαστήρια σε όλη τη Βρετανία.

Η έρευνα κατέγραψε έλλειψη «επαρκούς επιχειρησιακής διαχείρισης, εκπαίδευσης, εποπτείας και συστημάτων ηθικής επιτήρησης» στο Imperial όπου περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι εμπλέκονται σε πειράματα με ζώα.

Οι συντάκτες της έκθεσης έκαναν 33 συστάσεις για βελτιώσεις σημειώνοντας πως θα έπρεπε να τις ακολουθήσουν και άλλα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την έκθεση, παρότι τα ποντίκια ταΐζονταν καλά και κρατούνταν σε σύγχρονα κλουβιά, υπήρχαν μεγάλες ανησυχίες για τη διαχείρισή τους κατά τη διάρκεια των πειραμάτων. Αυτό περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση των άρρωστων πειραματόζωων αλλά και το αν θανατώνονταν όσο γρήγορα πρέπει όσα ήταν πολύ σοβαρά άρρωστα.

Ανατριχιαστικές εικόνες από τα εργαστήρια του βρετανικού πανεπιστημίου Imperial -Πώς βασανίζουν και θανατώνουν τα πειραματόζωα [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η BUAV τόνισε πως τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν σοκαριστικά και σημείωσε πως αν μπορούν τέτοιες παρατηρήσεις να γίνουν σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, είναι αναπόφευκτο να γίνονται συνειρμοί για το τι συμβαίνει σε άλλα ιδρύματα στη χώρα.

Ανατριχιαστικές εικόνες από τα εργαστήρια του βρετανικού πανεπιστημίου Imperial -Πώς βασανίζουν και θανατώνουν τα πειραματόζωα [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται μυστική έρευνα για να αναδειχθεί αυτό που συμβαίνει στα βρετανικά εργαστήρια. Ο μηχανισμός που επιβλέπει τη χρήση πειραματόζωων έχει διαρραγεί και χρειάζεται δραστική αναμόρφωση», πρόσθεσε η Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ