Στο σφυρί αεροδρόμιο-φάντασμα στην Ισπανία – Το σύμβολο ενός πάλαι ποτέ κατασκευαστικού παραδείσου [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο σφυρί αεροδρόμιο-φάντασμα στην Ισπανία – Το σύμβολο ενός πάλαι ποτέ κατασκευαστικού παραδείσου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμβολο της οικονομικής σπατάλης της Ισπανίας έγινε το σχεδόν αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο της Σιουδάδ Ρεάλ, 200 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τη βρετανική Independent, το αεροδρόμιο που άνοιξε το 2008 κόστισε 1,1 δις ευρώ και σήμερα πωλείται στην εξευτελιστική τιμή των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε μια προσπάθεια να ανοίξουν οι πύλες του έρημου αεροδρομίου.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αεροδρόμιο στη Σιουδάδ Ρεάλ, το οποίο έχει αεροδιάδρομο αρκετά μεγάλο για να προσγειωθεί ένα Airbus 380, το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου και χωρητικότητα για 10 εκ. επιβάτες το χρόνο, έχει καταστεί σύμβολο της φούσκας του τομέα ακινήτων της Ισπανίας.

Στο σφυρί αεροδρόμιο-φάντασμα στην Ισπανία – Το σύμβολο ενός πάλαι ποτέ κατασκευαστικού παραδείσου [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για το πρώτο ιδιωτικό διεθνές αεροδρόμιο στο οποίο η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2008. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να καταστεί δημοφιλές και η διαχειρίστρια εταιρεία του CR Aeropuertos, χρεοκόπησε τον Ιούλιο του 2012 με χρέη περίπου της τάξης των 300 εκ. ευρώ.

Το αεροδρόμιο βγήκε σε δημοπρασία τη Δεύτερα με αρχική τιμή 100 εκ. ευρώ με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πιστωτές. Η δημοπρασία θα κλείσει στις 27 Δεκεμβρίου, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου εμπορικού δικαστηρίου στη Σιουδάδ Ρεάλ, το οποίο επιβλέπει την πώλησή του.

Στο σφυρί αεροδρόμιο-φάντασμα στην Ισπανία – Το σύμβολο ενός πάλαι ποτέ κατασκευαστικού παραδείσου [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ