Σόιμπλε: Αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα με την Τρόικα -Ντάισελμπλουμ: Μείνετε προσηλωμένοι για να σας στηρίξουμε - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα με την Τρόικα -Ντάισελμπλουμ: Μείνετε προσηλωμένοι για να σας στηρίξουμε

Σόιμπλε: Αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα με την Τρόικα -Ντάισελμπλουμ: Μείνετε προσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικό μήνυμα έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, δηλώνοντας πως τα προβλήματα στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι αντιμετωπίσιμα. Πιο συγκρατημένος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από το τέλος του χρόνου.

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε πως σίγουρα έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αλλά προσέθεσε πως αναμένει να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της Τρόικα.

«Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους εκπροσώπους της Τρόικα για να δούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Ερωτηθείς για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε ότι η φιλοδοξία μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο να βγει στις αγορές το συντομότερο δυνατό, είναι «υγιής στάση».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να επιστρέψει στις αγορές και κατέληξε λέγοντας ότι η ευρωζώνη στηρίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην προσπάθεια να εξέλθουν από την κρίση και από το πρόγραμμα. «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», τόνισε.

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα
Από την πλευρά του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και χαρακτήρισε αντιμετωπίσιμα τα όποια προβλήματα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γεωργίας πρόσθεσε πως δεν είναι όλα τόσο εύκολα και πως υπάρχουν ανοικτά σημεία με την Τρόικα, τα οποία θα συζητηθούν. Συμπλήρωσε, πάντως, πως «γενικά η Ελλάδα είναι σ' έναν καλό δρόμο» και «οι αριθμοί είναι καλύτεροι όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος και την ανάπτυξη απ' ό,τι περιμέναμε πριν από ενάμιση χρόνο».

«Πιστεύω ότι όλα τα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα και υπάρχουν πολλά που συνηγορούν στο ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να επιλυθούν (σ.σ. τα προβλήματα) ώστε να μην χρειαστεί να αρχίσει η ελληνική προεδρία τον Ιανουάριο με μια επίσκεψη της τρόικα», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

Στουρνάρας: Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης
«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι αναμένει τη διεξαγωγή εποικοδομητικής συζήτησης για την Ελλάδα, όπως και για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ