Ψίθυροι ανασχηματισμού μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες για φόρο ακινήτων και πλειστηριασμούς - iefimerida.gr

Ψίθυροι ανασχηματισμού μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες για φόρο ακινήτων και πλειστηριασμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εισηγήσεις για αλλαγές στην κυβέρνηση, αμέσως μετά τις γιορτές, δέχεται ο Πρωθυπουργός υπό το φως των «φίλιων πυρών» κατά του υπουργού Οικονομικών από βουλευτές και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και των «προειδοποιητικών βολών» από βουλευτές της συμπολίτευσης για το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών.

Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις αυτές είναι ότι ήρθε η ώρα να δοκιμαστούν νέα προσωπα, να μπει αέρας ανανέωσης στην κυβέρνηση και να παραδώσουν τη σκυτάλη πρόσωπα που ενδεχομένως εμφανίζουν «μεταρρυθμισιτκή κόπωση» ή δυσκολία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Όπως εκτιμούν ορισμένοι εκ των υποστηρικτών της ιδέας του ανασχηματισμού, η ανανέωση αυτή θα δώσει τις απαραίτητες «ανάσες» στην κυβέρνηση και ειδικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις στελεχών του Κινήματος για την κατάσταση πχ στο χώρα της Υγείας.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» ο ανασχηματισμός που συζητείται τα τελευταία 24ωρα στα υπουργικά γραφεία, αλλά και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ καταρχήν δεν απορρίπτεται από στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Όσον αφορά την ονοματολογία δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση, ενώ ειδικά για τον Γιάννη Στουρνάρα, πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος αποκλείουν το ενδεχόμενο εξόδου σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την πορεία της χώρας.

Πάντως σε περίπτωση που εισηγήσεις περί ανασχηματισμού γίνουν τελικά πράξη, πρόσωπα όπως ο Μάκης Βορίδης φαίνεται πως δεν θα μείνουν αυτή τη φορά εκτός κυβερνητικού σχήματος και αυτή τη φορά, ενώ στο προσκήνιο επανέρχονται ονόματα όπως των κ.κ Στυλιανίδη, Τασούλα, Σταμενίτη, Πλακιωτάκης, από τη ΝΔ και των Πάρι Κουκουλόπουλου και Φίλιππου Σαχινίδη από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείονται και εσωτερικές μετακινήσεις στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι οριστικές αποφάσεις σε επίπεδο πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι βέβαιο ότι θα ληφθούν μετά τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες που επίκεινται για τον φόρο στα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς. Εφόσον κυλήσουν ομαλά, όπως πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, το θέμα των αλλαγών θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση κορυφής που θα γίνει λίγο πριν από τις γιορτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ