Τσίπρας: Αβουλη, μοιραία και υποταγμένη η κυβέρνηση Σαμαρά - iefimerida.gr

Τσίπρας: Αβουλη, μοιραία και υποταγμένη η κυβέρνηση Σαμαρά

Τσίπρας: Αβουλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χθες είχαμε την ψήφιση από τη Βουλή του τέταρτου μνημονιακού προϋπολογισμού.Ήταν μια πλήρως αποκαλυπτική συζήτηση. Αποκάλυψε τη γύμνια και την ένδεια των επιχειρημάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, την αμηχανία και την αγωνία τους μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χθες αργά το βράδυ, είχαμε όμως και μια ακόμα είδηση.Την αναβολή της έλευσης της τρόικας που θα έρχονταν μετά το Γιουρογκρουπ στις 9 Δεκέμβρη για μετά το καινούργιο χρόνο.Δε ξέρω αν αυτό σημαίνει και μετά τις χειμερινές εξορμήσεις για σκι, όπως είχε δηλώσει αξιωματούχος των Βρυξελών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΣ προςθέτοντας πως «η ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά τους έχει αποθρασύνει».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας στα ύψη τους αντιπολιτευτικούς τόνους έκανε λόγο για ένα «διευθυντήριο που βρυχάται μπροστά στην υποταχτική, μοιραία και άβουλη κυβέρνηση Σαμαρά».

«Αν η μοιραία και άβουλη κυβέρνηση επιχειρήσει να φτάσει την υποταγή μέχρι τους πλειστηριασμούς, στη πραγματικότητα θα δώσει το πράσινο φως όχι μόνο για να αλλάξουν χέρια οι ιδιοκτησίες αλλά για να αλλάξει χέρια η οικονομία και η χώρα ολόκληρη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δε πρόκειται να το επιτρέψουν.

Αναφερόμενος στο PSI και στις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού από το βήμα της βουλής, ο κ. Τσίπρας είπε πως «παριστάνουν σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που ενέκριναν και διεκπεραίωσαν το PSI, πως δεν γνωρίζουν ούτε για το έγκλημα ούτε και το δολοφόνο. Το ιστορικότερο, όμως, έγκλημα του PSI είναι η καταβύθιση της Κύπρου. Εστειλαν την Κύπρο στο Μνημόνιο. Αισθάνεται άραγε και για αυτό περήφανος ο κ. Σαμαράς;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «άκουσα, χθες τον κ. Σαμαρά να επαίρεται διότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, παρότι εμείς, δήθεν, κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι' αυτό. Και αναρωτήθηκα: δεν γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί;».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τσίπρας τόνιςε πως «Το μόνο προεκλογικό επιχείρημα του κ. Σαμαρά ήταν ο φόβος της χρεοκοπίας. Διακινούσε παντού τη μαύρη προπαγάνδα, ως δίλημμα: ΝΔ ή χρεοκοπία και ΝΔ ή δραχμή. Έχει, άραγε, ξεχάσει ο κ. Σαμαράς τον απροκάλυπτο και ανεύθυνο λαϊκισμό του, όταν χρησιμοποιούσε μικρά παιδιά σε διαφημίσεις, που με την απέραντη αθωότητά τους προέβαλαν σε όλους μας το φόβο τους, ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ; Θυμάται το «γιατί κύριε»;
Θυμάται την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τους ιστούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαφήμιζε στα προεκλογικά του σποτ;
Και ύστερα μας κάνει και μαθήματα υπευθυνότητας.
Ο μαέστρος τη κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου».

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού για το ρόλο του Die Linke, ο κ. Τσίπρας είπε πως «Αν υπάρχει ένα κόμμα με διαρκείς παρεμβάσεις στη Γερμανική Βουλή υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Αν υπάρχει ένα κόμμα στη Γερμανία που έχει ταχθεί φανερά κατά των μέτρων λιτότητας και υπερ της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Αν υπάρχει ένα κόμμα που είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά υπέρ της διευθέτησης της υποθέσεις των επανορθώσεων των εγκλημάτων των ναζί ήταν το Die Linke».
«Εσείς αλήθεια κε Σαμαρά τι θα υποστηρίξετε. Για ποιόν θα καλέσετε τους Έλληνες, τους οπαδούς σας -αν θα σας έχουν μείνει ως τότε- ποιόν θα τους καλέσετε να στηρίξουν;Τον εκλεχτό της κας Μέρκελ;
Πείτε την αλήθεια και αφήστε τις υπεκφυγές και τα ψέματα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αφού χαρακτήρισε τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο
«πιστούς συμμάχους του Μερκελισμού», τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Αριστερά σε όλη την Ευρώπη, είμαστε η ελπίδα για μια μεγάλη αλλαγή σε όλη την Ευρώπη».

Με φόντο την αναμέτρηση και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Μαθαίνουμε ότι μέσα στο πανικό τους για την επερχόμενη συντριπτική τους ήττα, μαγειρεύουν διάφορα εκλογικά συστήματα και εκλογικά σενάρια, με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014».

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει τις ευρωεκλογές ούτως ώστε να συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών της αυτοδιοίκησης» είπε, καταγγέλλοντας ότι «Πρόκειται για πολύ φτηνό τέχνασμα, το οποίο μόνο το φόβο τους μπροστά στην εκλογική ήττα αποδεικνύει».

«Γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις του μνημονίου» είπε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως «δε θέλουν να πάνε σε δεύτερο γύρο περιφερειακών με την ήττα των ευρωεκλογών στο κεφάλι. Γιατί θα σαρωθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση».

Το επίσημο θέμα της συνεδρίασης είναι η έγκριση του κειμένου διακήρυξης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εν όψει ευρωεκλογών και του συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που πραγματοποιείται από 13 έως 15 Δεκεμβρίου στην Μαδρίτη.
Εκεί άλλωστε θα δοθεί και τυπικά το χρίσμα στον κ. Τσίπρα για τη θέση του επικεφαλής της εκστρατείας του ΚΕΑ εν όψει ευρωεκλογών.

Η «12ΑΔΑ » ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Η αντιπροσωπεία για την Ισπανική πρωτεύουσα αποτελείται από 12 αντιπροσώπους και ακολουθεί την ποσόστωση του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ήτοι, 6 άνδρες και 6 γυναίκες.

Επικεφαλής θα είναι, φυσικά, ο Αλέξης Τσίπρας. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύουν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, η βουλευτής και «σκιώδης υπουργός» Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, τα στελέχη Γιάννης Μπουρνούς, Κώστας Ήσυχος, Στέλιος Παππάς, Ερρίκος Φινάλης, Όλγα Αθανίτη, Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, Δέσποινα Σπανού, Σπηλιωπούλου Μάγδα και Θεοδώρα Σταθούλια.

Επίσης, παρατηρητές με δικαίωμα λόγου θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, η Σοφία Σακοράφα, η Δέσποινα Σαγγανά, η Κατερίνα Παπαθεοδώρου και ο Χάρης Κωνσταντάτος.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται τέλος για μία ακόμη φορά η αντίθεση στη γραμμή της ηγεσίας για την ευρωζώνη και την κυβέρνηση της Αριστεράς. Ήδη η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατέθεσε ξεχωριστό κείμενο συμβολής, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως "η σχεδιασμένη έξοδος Της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ... Δεν συνιστά καθόλου καταστροφική επιλογή, όπως σκόπιμα προπαγανδίζουν οι κυρίαρχοι κύκλοι".

Φωτογραφία Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ