Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας οι ταξιτζήδες - iefimerida.gr

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας οι ταξιτζήδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετανόητοι οι ταξιτζήδες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, σηκώνοντας τις μπάρες στα διόδια Ελευσίνας, Αφιδνών και Μαλγάρων.

Παράλληλα σήμερα έχουν καταλάβει τα εκδοτήρια στο Αχίλλειο και στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, ενώ στην Κρήτη προχώρησαν και σήμερα σε καταλήψεις ΔΟΥ ( απέκλεισαν την Α' και Β' ΔΟΥ του Ηρακλείου, αλλά και την ΔΟΥ Χανίων με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους), ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα.

Αύριο, θα συγκεντρωθούν έξω από την Βουλή με αφορμή τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών. Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν σταθμεύσει, τα αυτοκίνητά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί σε κεντρικά σημεία των πρωτευουσών των νομών της Πελοποννήσου και ετοιμάζονται για αύριο, καθώς σκοπεύουν να μεταβούν στην Αθήνα και με λεωφορεία που έχουν δρομολογήσει να ξεκινήσουν από Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος και Κόρινθο. Οι αυτοκινητιστές της Πελοποννήσου θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που ετοιμάζει το ΣΑΤΑ στο Σύνταγμα.

Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους σε Αθήνα και επικράτεια με πιο «ήπια» μορφή.

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες μέρες οι απεργοί ανέβαζαν τις μπάρες των διοδίων σε διάφορα σημεία της Ελλάδας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών, ενώ προέβησαν και σε συμβολικές κινήσεις κατάληψης στα εκδοτήρια αρχαιολογικών χώρων και τουριστικών σημείων σε όλη την χώρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες κατέλαβαν τα εκδοτήρια της εισόδου στον βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο μοιράζοντας φυλλάδια στους επισκέπτες που εξηγούν τα αίτια των κινητοποιήσεών τους και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των τουριστών και επισκεπτών, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έκαναν και στο Βάι της Κρήτης όπου μοίραζαν συμβολικά και λουλούδια.

Πάντως σε χθεσινή του συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Ρέππας άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα των ταξιτζήδων μπορεί να επανεξεταστεί, αν σταματήσουν τις ακραίες κινητοποίησεις «που συμβάλουν στην εθνική καταστροφή».

Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός κύριος Ραγκούσης εμμένει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα του επαγγέλματος στον κλάδο των taxi και με επιστολή του στα Νέα αναφέρει «Τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους» επισημαίνει.

«Αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων-και δεν μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι-και όχι τα δικαιώματα των πολλών» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσους πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;».

Τέλος αναφέρει ότι όταν το υπουργείο γνωστοποιήσει το επόμενο διάστημα τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα δώσει στους ιδιοκτήτες ταξί χρόνο για να επισημάνουν τα στοιχεία που συμφωνούν και τα στοιχεία που διαφωνούν.

«Μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».

Το θέμα των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί έφτασε και στην Κομισιόν, με την Αμέλια Τόρες -εκπρόσωπο του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια- να δηλώνει ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος, αλλά και όλων των επαγγελμάτων είναι μέσα στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Η Ισπανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Εν τω μεταξύ επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνο παρατηρητή».Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης ζητά από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει σαφή θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κκ Ρέππα και Ραγκούση, οι οποίοι όπως τονίζει συνεχίζουν την προσωπική τους βεντέτα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας, υπονομεύοντας τη βαριά μας βιομηχανία, τον Τουρισμό.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο κ. Ρέππας επιμένει στη ρύθμιση που είχε αποφασίσει, η οποία συνέδεε τον αριθμό των αδειών με τον πληθυσμό κάθε περιοχής, ενώ ο κ. Ραγκούσης "αδειάζει", για μια ακόμη φορά, τον προκάτοχό του και ρίχνει λάδι στη φωτιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρυθμίσεις Ρέππα ευνοούν «αγοραπωλησίες αδειών με μαύρα χρήματα», τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.

"Μπροστά σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση και να πει, επιτέλους, με ποιόν συμφωνεί: Με τον κ. Ραγκούση ή τον κ. Ρέππα; Γιατί δεν μπορεί να έχει δώσει την έγκρισή του στη ρύθμιση Ρέππα και ταυτόχρονα να συμφωνεί με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος επιχειρεί να επιβάλει τα ακριβώς αντίθετα", δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος υπενθυμίζει πως θέση του κόμματός του είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ