Νέα στοιχεία - φωτιά για τη δράση της Χρυσής Αυγής έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Πρόκειται για στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δύο βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τις ανακριτικές Αρχές.
Τα στοιχεία συμπεριελήφθησαν στην δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή και επειδή απαιτείται χρόνος για τη εξέτασή τους, οι ανακρίτριες ζήτησαν την αναβολή των απολογιών των τριών κατηγορούμενων βουλευτών της ΧΑ Μπούκουρα, Ηλιόπουλου και Γερμενή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίτριες παρέλαβαν σκληρό εξωτερικό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με τεράστιο όγκο δεδομένων από υπολογιστές των κατηγορούμενων, στικάκια, στοιχεία από ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές καθώς και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.
Όσον αφορά το οπτικοακουστικό υλικό, το ένα βίντεο είναι από ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ το άλλο από εκπαίδευση νέων μελών με πραγματικά όπλα, παρουσία τουλάχιστον ενός βουλευτή.
Σε δήλωσή του στο Εφετείο της Αθήνας όπου βρέθηκε μαζί με άλλους υποστηρικτές της ΧΑ για συμπαράσταση στους τρεις κατηγορούμενους βουλευτές, ο Ηλία Κασιδιάρης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Νίκο Μιχαλολιάκο, σχολίασε για την αναβολή της απολογίας τους: «Δόθηκε υποχρεωτικά προθεσμία στους βουλευτές για να γίνουν έρευνες σε μαντριά μια μοναστήρια και να βρεθούν τα υπερ-όπλα της Χρυσής Αυγής».
Στο μεταξύ, διαφορετική στάση έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος χαρακτηρίζει νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Νωρίτερα οι ανακρίτριες της υπόθεσης με διάταξη τους απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο βουλευτής άλλαξε «όψιμα» στάση σχετικά με τις απόψεις του για τον Χίτλερ και τον κοινοβουλευτισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίτριες κρίνουν ότι η ιδεολογία του κατηγορουμένου δεν θα αφορούσε την ανάκριση αν δεν οδηγούσε σε εγκλήματα ενώ τονίζουν ότι με προκάλυμμα τη βουλευτική ασυλία ο Χρηστος Παππάς ήταν «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης».