Ο Μπούκουρας διαχωρίζει τη θέση του από τους άλλους κατηγορούμενους της ΧΑ -Επίσημη διαφοροποίηση από δηλώσεις Κασιδιάρη - iefimerida.gr

Ο Μπούκουρας διαχωρίζει τη θέση του από τους άλλους κατηγορούμενους της ΧΑ -Επίσημη διαφοροποίηση από δηλώσεις Κασιδιάρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς αποστάσεις από τις προσβλητικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των δυο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ, πήρε ο κατηγορούμενος βουλευτής του κόμματος Στάθης Μπούκουρας, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια. Ο βουλευτής Κορινθίας διαφοροποιείται πλήρως από τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, διευκρινίζοντας ότι ο μόνος που εκφράζει την υπερασπιστική γραμμή του είναι ο συνήγορός του και κανένας άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων στη δήλωση που υπογράφει ο Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζεται ότι τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την ελληνική Δικαιοσύνη

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μας ζητήθηκε από τον βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευστάθιο Μπούκουρα, ν' αναλάβουμε την υπεράσπισή του. Το δικηγορικό μας γραφείο πριν αναλάβει την υπεράσπισή του, του έκανε γνωστό ότι ο μόνος φόβος τον οποίο έχουμε, είναι να μην τύχει η ποινική αυτή υπόθεση, πολιτικής εκμετάλλευσης από τον οιοδήποτε.

»Στον κ. Μπούκουρα καταστήσαμε γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι το δικηγορικό μας γραφείο σέβεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, καθώς επίσης ότι εκτιμούμε τις δύο εφέτες - ανακριτές κ.κ. Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου και τους δύο Εισαγγελείς κ.κ Ισίδωρο Ντογιάκο και Χρήστο Παπαγεωργίου.

»Καταστήσαμε σαφές στον κ. Μπούκουρα ότι από την στιγμή που θα αναλάβουμε την υπεράσπισή του, μόνο το δικηγορικό μας γραφείο θα προβαίνει σε αναφορές και ανακοινώσεις που θα αφορούν την υπόθεση και την υπεράσπισή του και δεν θα επιτρέπουμε σε οιονδήποτε άλλο να κάνει ανακοινώσεις και αναφορές που αφορούν τον εντολέα μας.

»Ο κ. Μπούκουρας απεδέχθη ανεπιφύλακτα αυτές τις προϋποθέσεις για να αναλάβουμε την υπεράσπισή του και έτσι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες του δικηγορικού μου γραφείου, μελετούμε μια ογκωδέστατη δικογραφία χιλιάδων σελίδων εκ των οποίων μόνο 18 σελίδες, αφορούν τον κ. Μπούκουρα.

»Κατόπιν των ως άνω δηλώνουμε ότι τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

»Εγώ προσωπικά επί 39 χρόνια και οι συνεργάτες του δικηγορικού μας γραφείου σεβόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και ανεξαρτήτως του τι σκοπούς έχουν οι διάφοροι πολιτικοί φορείς που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος, θα επικρατήσει το δίκαιο και η νομιμότητα».

Σε διευκρινιστική δήλωσή του πάντως, ο Στάθης Μπούκουρας υποστηρίζει ότι ουδέποτε διαχώρισε τη θέση από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός του.

«Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλεγμένος με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, του οποίου αποτελώ αναπόσπαστο μέλος. Ουδέποτε διαχώρισα την θέση μου από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός μου. Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους», αναφέρεται στη δήλωση που που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής

Τόσο ο Στάθης Μπούκουρας όσο και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλο, που αντιμετωπίζουν κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μετά τις γιορτές, στις 11 Ιανουάριου .

Οι τρεις που είχαν κληθεί σε απολογία το Σάββατο, εμφανίστηκαν στο Εφετείο παρουσία και άλλων συναδέλφων τους, όπου οι δυο δικαστικοί λειτουργοί τούς ενημέρωσαν ότι οι απολογίες τους θα δοθούν μετά τις γιορτές για λόγους που αφορούν την ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία - σοκ για τη δράση της Χρυσής Αυγής και θέλουν χρόνο για να τα εξετάσουν, γι αυτό και ζήτησαν την αναβολή των απολογιών. Πρόκειται για στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δύο βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τις ανακριτικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ένα είναι από ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ το άλλαο από εκπαίδευση νέων μελών με πραγματικά όπλα παρουσία τουλάχιστον ενός βουλευτή.

Σε δήλωσή του στο Εφετείο της Αθήνας όπου βρέθηκε μαζί με άλλους υποστηρικτές της ΧΑ για συμπαράσταση στους τρεις κατηγορούμενους βουλευτές, ο Ηλία Κασιδιάρης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Νίκο Μιχαλολιάκο, σχολίασε για την αναβολή της απολογίας τους: «Δόθηκε υποχρεωτικά προθεσμία στους βουλευτές για να γίνουν έρευνες σε μαντριά μια μοναστήρια και να βρεθούν τα υπερ-όπλα της Χρυσής Αυγής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ