Βενιζέλος για Μαντέλα: «Εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα» - iefimerida.gr

Βενιζέλος για Μαντέλα: «Εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλου τον Νέλσον Μαντέλα ο οποίος «έσβησε» το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 95 ετών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βενιζέλου:

«Ο Νέλσον Μαντέλα είχε το προνόμιο να περάσει στο χώρο της παγκόσμιας ιστορίας, εδώ και πολλά χρόνια, ως εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ως σύμβολο του διαρκούς αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία. Τον αποχαιρετά όλη η ανθρωπότητα σε μια εποχή που, δυστυχώς, πολλές από τις κατακτήσεις του δημοκρατικού πολιτικού πολιτισμού αμφισβητούνται. Το όνομα και η εικόνα του ας ευχηθούμε να λειτουργούν πάντα ως σημείο αναφοράς με ουσιαστικό θεσμικό και κοινωνικό περιεχόμενο».

Βενιζέλος για Μαντέλα: «Εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευάγγελος Βενιζέλος Νέλσον Μαντέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ