Το Συντονιστικό των Πρυτάνεων χαιρετίζει το άνοιγμα του ΕΜΠ και δίνει στήριξη σε Πελεγρίνη - iefimerida.gr

Το Συντονιστικό των Πρυτάνεων χαιρετίζει το άνοιγμα του ΕΜΠ και δίνει στήριξη σε Πελεγρίνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επαναφορά σε ομαλή λειτουργία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μετά την απόφαση αναστολής της απεργίας των υπαλλήλων, χαιρέτισε το Διευρυμένο Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι προσβλέπει στην άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης και στο ΕΚΠΑ, στηρίζοντας -όπως τονίζει- τις προσπάθειες του Πρύτανή του.

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την άμεση εκτόνωση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα το ρήγμα στις τάξεις των δοικητικών του ΕΚΠΑ -όπως αυτό εκφράστηκε και στη σημερινή γενική συνέλευση με την αποχώρηση του προεδρείου - είναι βαθύ με την πλειοψηφούσα παράταξη να απευθυνει έκκληση για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος από Δευτέρα.

Στη σχετική ανακοίνωση που έξεδωσαν με αφορμή όσα έγιναν στη γενική συνέλευση αναφέρονται τα εξή: «Η παράταξή μας, στη συνέλευση τής 05.12.2013, κατέθεσε τις προτάσεις της οι οποίες βασικά συνίστανται στην επιστροφή όλων των συναδέλφων στις θέσεις εργασίας τους, την παύση πειθαρχικής και κάθε άλλης δίωξης του Πρύτανη, καθώς και των συναδέλφων που δεν απογράφηκαν, όπως επίσης στο να μην υπάρξει κανένας άνεργος από τους συναδέλφους.

Η παράταξή μας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Γ.Σ., μετά τις εντάσεις και τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες που για μία ακόμη φορά παρουσιάστηκαν, κατά τη διάρκειά της.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για άνοιγμα του Πανεπιστημίου και διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως προς τα θέματα τα οποία αναφέραμε, πιστεύοντας ότι ο βασικός μοχλός για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου είναι η επαναφορά της ηρεμίας και η αξιοποίηση του κεφαλαίου "Πρύτανης" Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Πιστεύουμε ότι η ολόπλευρη στήριξη του Πρύτανη είναι η αναγκαία προϋπόθεση, στις παρούσες συνθήκες, για να ανοίξει και να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο.

Με βάση όλα τα παραπάνω, καλούμε όλους τους συναδέλφους, ώστε να βοηθήσουμε για να ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ