Μόνιμος δεσμός, αρπαχτή, one night stand -Τι ψάχνουν όσοι συνάπτουν αυτούς του τύπους σχέσεων - iefimerida.gr

Μόνιμος δεσμός, αρπαχτή, one night stand -Τι ψάχνουν όσοι συνάπτουν αυτούς του τύπους σχέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nα ορίσει τους τύπους των διαφόρων ειδών σχέσεων επιχείρησε ψυχολόγος του πανεπιστημίου του δυτικού Σίδνεϊ. Ο συγκεκριμένος επιστήμονας αφού περιέγραψε τις σχέσεις αυτές επιχείρησε να προσδιορίσει και τους σκοπούς που επιτελούν.

Δύο άνθρωποι καλλιεργούν επαφές για πολλούς λόγους, όπως το σεξ, η συντροφικότητα, η αγάπη ακόμη και η τόνωση της αυτοπεποίθησης, τονίζει ο Πίτερ Τζόνασον στη μελέτη του που δημοσιεύεται, σύμφωνα με το Onmed.gr, στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

Ετσι, ο ψυχολόγος στους 192 εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνά του έθεσε το ερώτημα κατά πόσο μια αρπαχτή, τα σεξουαλικά προνόμια μεταξύ φίλων, μια μόνιμη σχέση ή ένα one-night stand πρόκειται να εκπληρώσει κάποια από τις παρακάτω λειτουργίες: σεξουαλική επιβεβαίωση, κοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη, μια «δοκιμαστική περίοδο» που καταλήξει σε σοβαρή σχέση ή μια πρόσκαιρη απασχόληση κατά της ανίας.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Μόνιμη σχέση

Βασική της λειτουργία η κοινωνική υποστήριξη. Δευτερευόντως, όσοι συνάπτουν μια μόνιμη σχέση το βλέπουν ως μια δοκιμαστική περίοδο για τον σύντροφό τους, όπου θα έχουν το περιθώριο να διαπιστώσουν το αν είναι το άλλο τους μισό και τρίτον το βλέπουν ως μια... πρόσκαιρη απασχόληση.

  • Ξεπέτα

(Σχέση περιστασιακού σεξ στην οποία το ένα άτομο τηλεφωνεί ή επικοινωνεί με κάποιον τρόπο με το άλλο με σκοπό το σεξ, με πιο έντονη συναισθηματική διάσταση σε σύγκριση με το one night stand αλλά με λιγότερη στοργή και τρυφερότητα από ότι σε μια μόνιμη σχέση).

Εχει σαν κύριο σκοπό το σεξ, ενώ όσοι εξασκούν το σπορ δευτερευόντως το βλέπουν σαν μια πρόσκαιρη απασχόληση και λιγότεροι ως μια δοκιμή... καταλληλότητας για το αν το άλλο άτομο αξίζει να γίνει σύντροφός τους. Η κοινωνική υποστήριξη ήταν τελευταία στη λίστα.

  • Οne-night stand

Εχει σαν στόχο το σεξ και την πρόσκαιρη απασχόληση ή τη δοκιμή ενός νέου συντρόφου με προοπτικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχέση αρπαχτή one night stand μόνιμη σχέση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ