Συνάντηση Προβόπουλου-τραπεζιτών για τα «κόκκινα» δάνεια - Πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - iefimerida.gr

Συνάντηση Προβόπουλου-τραπεζιτών για τα «κόκκινα» δάνεια - Πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

α επιχειρησιακά σχέδια που έχουν υποβάλει στην ΤτΕ οι τράπεζες , σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση.Το θέμα των «κόκκινων» δανείων θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών. Θα συζητηθούν επίσης τ

Το ζήτημα της διαχείρισης των προβληματικών δανείων θα εξεταστεί υπό το φως των ευρημάτων του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε η Black Rock στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι η η ΤτΕ είχε ζητήσει απο τις τράπεζες να παρουσιάσουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου τη στρατηγική τους για τη βελτίωση των προβληματικών πιστωτικών τους εργασιών (πχ με την ενδυνάμωση των εσωτερικών μονάδων διαχείρισης ληξιπροθέσμων και την εξωτερική ανάθεση σε ειδικούς), προκειμένου εκείνη να καταθέσει με τη σειρά της - μέχρι το τέλος Νοεμβρίου- να αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν στην αξιολόγηση.

Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας την αξιολόγηση των προβληματικών πιστωτικών εργασιών των τραπεζών ως πηγή, η ΤτΕ θα εκδώσει, μέχρι το τέλος του 2013 και σε διαβούλευση με τους ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ, ένα χρονικά ορισμένο πλαίσιο για τις τράπεζες, ώστε να διευκολύνουν τη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανειζομένων, χρησιμοποιώντας τυποποιημένα πρωτόκολλα. Αυτά περιλαμβάνουν διαδικασίες αξιολόγησης, κανόνες εμπλοκής, καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και στρατηγικές τερματισμού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονίου, είχε δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για την εξεύρεση τρόπων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών ρύθμισης του χρέους για τα νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες. Το θέμα πάντως, παραμένει ακόμη ανοικτό και αποτελεί αντικείμενο της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται η υιοθέτηση των ορισμών, σε όρους όπως «αποδεκτά έξοδα διαβίωσης» και «συνεργάσιμοι δανειολήπτες», ως καθοδήγηση για το δικαστικό Σώμα και τις τράπεζες, με στόχο την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ