«Ναι» στην άρση ασυλίας του Ηλιόπουλου - «Οχι» ψήφισε ο Ρήγας - iefimerida.gr

«Ναι» στην άρση ασυλίας του Ηλιόπουλου - «Οχι» ψήφισε ο Ρήγας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι στην άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ψήφισε στην επιτροπή Δεοντολογίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας. Οι υπόλοιποι βουλευτές -πλην φυσικά της Χρυσής Αυγής- ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή.

Πρόκειται για μήνυση που αφορά την οπλοφορία του χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος ωστόσο είχε σχετική άδεια.

Εξηγώντας την απόφασή του να ψηφίσει κατά, ο κ. Ρήγας τόνισε πως δεν θέλει « να δώσει άλλοθι στους Χρυσαυγίτες -ειδικώς δε για κατηγορίες που δεν ευσταθούν στο δικαστήριο- να μιλούν περί δήθεν οργανωμένου πολιτικού σχεδίου διώξεων εναντίον τους».

«Ναι» στην άρση ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη είπαν εξάλλου οι βουλευτές της Επιτροπής για τη γνωστή υπόθεση του γκαράζ στην Πατησίων επί δημαρχίας του.

Αντίθετα, αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής για την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων επειδή τον είχε αποκαλέσει ΠΑΣΟΚο.

Ομοίως, αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας σχετικά με το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη για παράβαση καθήκοντος κατά τη θητεία του ως αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο βουλευτής ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει, ενώ μετά την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων η Επιτροπή αποφάνθηκε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή. «Όχι» ψήφισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ενώ οι άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν «παρών»), το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ είπαν «ναι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ