Στόχος του Παπανδρέου η εξάντληση της τετραετίας - iefimerida.gr

Στόχος του Παπανδρέου η εξάντληση της τετραετίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής φαίνεται πως έδωσε μια ανάσα στην κυβέρνηση η οποία απορρίπτει με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται να είναι ξεκάθαρη η επιλογή για εξάντληση της τετραετίας. Τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι τα όποια θετικά αποτελέσματα της πολιτικής τους, εάν υπάρξουν, θα φανούν σε τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα. Εκτιμούν επίσης ότι με την απόφαση των 17 ηγετών της Ευρωζώνης την Πέμπτη, ο κ. Παπανδρέου κέρδισε περίπου ένα δεκάμηνο διάστημα, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει για την ανάπτυξη και επούλωση των κοινωνικών «τραυμάτων» και στη συνέχεια να αναμένει την αλλαγή του πολιτικού κλίματος.

Οι «ψύχραιμοι» στην κυβέρνηση λένε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και από την πλευρά του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου έχει μειωθεί αισθητά τις τελευταίες ημέρες η πίεση για να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συζήτηση για το θέμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι οποίοι μοιράζονται από κοινού την ευθύνη για την περαιτέρω πορεία.

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει και μια αντίθετη άποψη που δεν είναι κυρίαρχη. Σύμφωνα με αυτήν, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει ανοικτό εξαιτίας του γεγονότος ότι και το νέο πακέτο στήριξης έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα και ότι η κυβέρνηση θα έχει πάλι μικρά περιθώρια να κινηθεί.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ