Σαμαράς: Εντός του Δεκεμβρίου η συμφωνία με την Τρόικα -Μπαρόζο: Οι προτάσεις της Κομισιόν είναι προς όφελος της Ελλάδας - iefimerida.gr

Σαμαράς: Εντός του Δεκεμβρίου η συμφωνία με την Τρόικα -Μπαρόζο: Οι προτάσεις της Κομισιόν είναι προς όφελος της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα εντός του Δεκεμβρίου εμφανίστηκαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε μια λύση. Δεν υπάρχει αδιέξοδο. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις παρούσες δυσκολίες» υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο, ενώ από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε:«Δεν μιλάμε για αδιέξοδο. Μέσα στο πλαίσιο του ενεστώτος έτους θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις» είπαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν μετά την κοινή συνεδρίαση αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης και του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Επίσης, ο πρόεδρος της Κομισίον εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση την επόμενη χρονιά. «Ελπίζουμε να μπορέσει να βγει και στις αγορές το 2014. Στηρίζουμε την κυβέρνηση και τις εντυπωσιακές θυσίες των Ελλήνων», είπε, αναγνωρίζοντας παράλληλα το «βάρος που έχει αναλάβει ο ελληνικός λαός».

Καταλαβαίνω το βάρος των Ελλήνων. Η Κομισιόν υποστηρίζει την Ελλάδα, οι προσπάθειες των Ελλήνων είναι εντυπωσιακές και το αποτέλεσμα είναι θετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «είμαστε στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου» και ότι «αυτή δεν είναι αυτή η στιγμή να σταματήσουμε».«Στο τέλος ενός μαραθωνίου, ο αθλητής είναι πιο κουρασμένος απ' ότι στην αρχή. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», κατέληξε.

Όπως είπε ο κ. Μπαρόζο,πρέπει να γίνουν περισσότερα στο θέμα της φορολόγησης και ζήτησε από την Ελλάδα να κάνει χρήση της Task Force για να υλοποιήσει όλα τα προγράμματά της.

Σαμαράς Φτιάχνουμε μια καλύτερη Ελλάδα για το μέλλον

Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε πως «έχουμε καλύψει τους φορολογικούς στόχους, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, είμαστε ένα βήμα μπροστά», προσθέτονας, όμως, ότι δεν καλύψαμε όλες τις απαιτήσεις, αλλά θα βρεθούν λύσεις.

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για κόπωση, αλλά είναι αλήθεια ότι τα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου είναι τα πιο δύσκολα», πρόσθεσε όσον αφορά το ενδεχόμενο μεταρρυθμιστικής κόπωσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχουν μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, που η χώρα έπρεπε να έχει κάνει από καιρό, είτε είχε Τρόικα είτε όχι, είτε υπήρχε κρίση είτε όχι. Έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας «φτιάχνουμε μία καλύτερη Ελλάδα για το μέλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ