Ντάισελμπλουμ: «Ο χρόνος πιέζει για τη δόση προς την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: «Ο χρόνος πιέζει για τη δόση προς την Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας στη Χάγη, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, και Πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πότε θα λάβει η Ελλάδα τη περιβόητη δόση του Δεκεμβρίου.

Οπως παραδέχθηκε η πρόοδος των συζητήσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα είναι δύσκολη για να συμπληρώσει « «Μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία το Δεκέμβριο, αλλά ο χρόνος είναι πολύ λίγος».

Επιπλέον υπενθύμισε το προφανές: ότι δηλαδή δεν μπορεί να εκταμιευτεί το ποσό που αναλογεί στη δόση του Δεκεμβρίου για την Ελλάδα, αν προηγουμένως δεν ολοκληρωθεί η έκθεση από την πλευρά της τρόικας.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι δεν περιμένει να υπάρξει πρόβλημα αν η Ελλάδα δεν λάβει τώρα τη δόση, καθώς δεν υπάρχει άμεσες ανάγκες που πρέπει να καλύψει η Αθήνα, τόνισε όμως πως είναι συμφέρον όλων των μερών να τελειώσει σύντομα η διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ