Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφασίζει για Πελεγρίνη -Νέες συνεδριάσεις διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - iefimerida.gr

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφασίζει για Πελεγρίνη -Νέες συνεδριάσεις διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμη για την Ανώτατη Παιδεία κρίνεται και η σημερινή ημέρα, τόσο για το μέλλον του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, όσο και των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει αν θα τεθεί σε αργία ο κ. Πελεγρίνης έως ότου παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σε περίπτωση αργίας του πρύτανη τον αντικαθιστά, με βάση το νόμο, ένα μέλος της Συγκλήτου που απαρτίζεται από τους κοσμήτορες και από τους δύο προέδρους των σχολών. Σε χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνστ. Αρβανιτόπουλο οι πρυτάνεις ζήτησαν την ανάκληση της δίωξης του κ. Πελεγρίνη.

Παράλληλα, σήμερα συνεδριάζουν οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών εξακολουθούν να είναι χωρισμένοι στα δύο καθώς το διοικητικό συμβούλιο τονίζει ότι πανεπιστημιακοί και φοιτητές μπορούν να προσέρχονται στο Ίδρυμα για να ασκήσουν τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, χωρίς να εμποδίζονται από κανέναν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ