Kωνσταντοπούλου: Η Τρόικα παρενέβη στους δικαστικούς για αποφάσεις πλειστηριασμών -Τι απαντά ο Αθανασίου - iefimerida.gr

Kωνσταντοπούλου: Η Τρόικα παρενέβη στους δικαστικούς για αποφάσεις πλειστηριασμών -Τι απαντά ο Αθανασίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση της Τρόικα στο έργο της Δικαιοσύνης κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η παρέμβαση της Τρόικα αφορούσε τις αποφάσεις για υποθέσεις πλειστηριασμών.

«Ουδεμία συζήτηση έγινε επί της ουσίας των υποθέσεων. Όλα τα άλλα είναι ανάξια διαψεύσεως. Ουδεμία παρέμβαση έγινε στο έργο της Δικαιοσύνης, συνεπώς δεν είναι σωστό να μιλάτε πομπωδώς για παρεμβάσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», απάντησε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, επιβεβαιώνοντας πάντως τη συνάντηση δικαστικών με στελέχη της τρόικας.

«Δεν είναι μυστικό ότι μία από τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις είναι να ενημερώνεται κλιμάκιο της Τρόικα, όχι επί της ουσίας, αλλά σε τεχνικά ζητήματα, όπως γίνεται σε όλα τα υπουργεία. Οι συναντήσεις αυτές», εξήγησε, «έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς πολλά από τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από την Τask Force» και μία από αυτές αφορούσαν τους πλειστηριασμούς και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το δημοσίευμα, που αναφέρει ότι έκαναν παρατηρήσεις στους δικαστικούς και δόθηκαν εντολές να βγάζουν αποφάσεις που ευνοούν τους τραπεζίτες, είναι ανακριβέστατο, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και υποστήριξε ότι αυτό που ενδιέφερε το κλιμάκιο της Τρόικα, ήταν πόσες υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Αποτέλεσμα από αυτή την συνάντηση, συμπλήρωσε, «ήταν να ζητήσω από το υπουργείο Οικονομικών να αυξηθούν οι θέσεις των ειρηνοδικών για να διεκπεραιωθούν οι 70.000 υποθέσεις που εκκρεμούν. Έγιναν ήδη 78 προσλήψεις και ζητάμε άλλες 38 θέσεις».

Η ενημέρωση αφορούσε μόνο τεχνικά θέματα, διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου και κατέληξε στην απάντησή του λέγοντας: « Όλα τα άλλα είναι ανάξια διαψεύσεως. Μίλησα και εγώ ο ίδιος με τους ειρηνοδίκες και γελούσαν. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με αβάσιμα δημοσιεύματα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Αθανασίου ότι έχει γίνει εντολοδόχος της Τρόικα και ζήτησε να να ενημερωθεί η Βουλή για το περιεχόμενο της συνάντησης. Πρόκειται για «μείζον θέμα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ