Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τη χώρα: Χάος από τα 10 μποφόρ και τα κύματα των 9 μέτρων - iefimerida.gr

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τη χώρα: Χάος από τα 10 μποφόρ και τα κύματα των 9 μέτρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, που κατά τόπους στα πελάγη φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ και για το λόγο αυτό έχει ήδη απαγορευθεί ο απόπλους από πολλά λιμάνια της χώρας. Η ΕΜΥ υπολογίζει ότι το πρωί στην Αττική και το Κεντρικό Αιγαίο έπνεεαν άνεμοι με ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα και τα κύματα έφθαναν τα 6 -7 μέτρα ύψος και τοπικά τα 9 μέτρα.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού και θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ την Τρίτη στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. Οσον αφορά την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά.

Την ίδια ώρα σχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ κάθετη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Εντωμεταξύ οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νοτιά φθάνοντας τα 7 με 9 και στο κεντρικό και τα 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, στο βορειοανατολικό Αιγαό, το Στενό Καφηρέα και το κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ. Με ένταση 9 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι σε Βορειοδυτικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, Κύθηρα και Νότιο Ευβοϊκό

Τα 8 μποφόρ θα αγγίξουν οι άνεμοι που πνέουν σε Σαρωνικό, νοτιοανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Θρακικό, Κρητικό, και Νότιο Ιόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ