Αυτή είναι μία από τις 12 Ελληνορθόδοξες μοναχές που απήγαγαν οι αντάρτες στη Συρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή είναι μία από τις 12 Ελληνορθόδοξες μοναχές που απήγαγαν οι αντάρτες στη Συρία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η πίστη και η προσευχή είναι το όπλο μου» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της στο επίσημο συριακό πρακτορείο SANA η ηγουμένη Πελαγία, μία από τις 12 Ελληνορθόδοξες μοναχές που βρίσκονται στα χέρια εξτρεμιστών ανταρτών στη Συρία.Η ηγουμένη είχε μιλήσει για την αντίδραση της κατά την εισβολή ανταρτών στη Μονή, στην οποία φιλοξενούνται πολλά ορφανά του πολέμου.

«Εκείνη τη στιγμή όταν εισέβαλαν οι μαχητές στο μοναστήρι ένιωσα μια παράξενη δύναμη» είχε πει.

«Ηταν μια δύναμη που μας έδωσε ο Κύριος ο οποίος κατοικεί σε αυτόν τον ιερό τόπο πάνω από χίλια χρόνια. Αυτή η δύναμη ήταν που μας έδωσε το θάρρος να ξεσηκωθούμε εναντίον των τρομοκρατών με μόνο όπλο μας την πίστη και την προσευχή», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων.

«Είμαστε πρόθυμες να πεθάνουμε ως μάρτυρες»

Η επίθεση στο μοναστήρι δεν ήταν η πρώτη. Τις περισσότερες φορές, όχι Σύριοι αλλά Αραβες μισθοφόροι τους οποίους καταλάβαινε από την διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν έκαναν συχνές εμφανίσεις στη μονή.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη να εγκαταλείψουμε το μοναστήρι. Ολες είμαστε πρόθυμες να πεθάνουμε ως μάρτυρες. Το μοναστήρι ήταν το σπίτι μας σε καιρούς ειρήνης και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε στα δύσκολα» είχε πει χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το Dogma.gr.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη των 12 μοναχών που έχουν απαχθεί. Η επίθεση στο μοναστήρι έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την ανακατάληψη της Μααλούλα από τους αντάρτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία απαγωγή μοναστήρι μοναχή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ